BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE kademeli olarak azaltılmalı----

QE kademeli olarak azaltılmalı

QE kademeli olarak azaltılmalı
07 Ocak 2014 - 20:29 www.finansgundem.com

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, teşviklerin "oldukça kademeli" bir şekilde azaltılması gerektiğini söyledi

Fed'in tahvil alımlarını azaltma kararının tek muhalifi olan Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, politika yapıcıların ekonomiye zarar vermekten kaçınması ve teşvikleri sadece "oldukça kademeli" bir şekilde azaltması gerektiğini söyledi.

Rosengren bugün yaptığı bir konuşmada, "Toparlanma çok yavaş ilerledi ve para politikasını zamanından önce sıkılaştırarak normal düzeydeki ekonomik şartlara geri dönmeyi geciktirmek istemiyoruz" dedi.

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği toplantıda iş gücü piyasasındaki yükselen görünüme dikkat çekerek, aylık tahvil alımlarını 85 milyar dolardan 75 milyar dolara düşürme kararı almıştı. 

FOMC'nin ilk toplantısı 28-29 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. 18 Aralık'ta azaltmanın açıklanması sonrasında gerçekleştirilen Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, Fed bu toplantıda da tahvil alımlarını 10 milyar dolar azaltacak. 

Bu yıl politika kararlarında oy hakkı bulunmayan Rosengren, güçlü ve istikrarlı istihdam büyümesi ve işsizlik oranındaki düşüş ile ekonominin 2014 yılında yüzde 3 oranında büyümesini beklediğini söyledi. ABD'de işsizlik oranı Kasım ayında yüzde 7'ye geriledi. 

Boston Fed Başkanı ayrıca, "Ekonomiyi takip eden herkes mali tasarrufların azalmasını bekliyor, böylece tüketiciler tekrar güven kazanacak ve talep yükselecek, ayrıca olgunlaşan konut piyasası toparlanması da pekişecek" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)