BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'in serveti ne kadar?----

Putin'in serveti ne kadar?

Putin'in serveti ne kadar?
13 Eylül 2013 - 08:04 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı yeniden küresel ekonominin odağı olmayı başardı

Dünyanın en etkili devlet adamlarından biri olarak gösterilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi gündeminin de odak noktası haline geldi. Putin’in net olarak bilinmeyen servetine yönelik yeni iddialar gündeme geldi.
Kamuoyuna yaptığı açıklamalarda kendisini “gemi tayfası”na benzeten ve çok zengin olmadığına dikkat çeken Putin’in geçen yıl yıllık 187 bin dolar maaş aldığı açıklanmıştı. Ancak uzmanlar Putin’in mal varlığının bunun kat be katı olduğuna dikkat çekiyor. Rusya oligarklar yatırımlarını denizaşırı ülkelerde sakladıklarından dolayı net mal varlıklarına yönelik kesin rakamlardan konuşmak zor.
NET RAKAM BİLİNMİYOR
Putin için de aynı şey geçerli. CNBC’de yayımlanan bir haberde, geçtiğimiz yıllarda ünlü Wikileaks sitesinin açıkladığı raporlarda Putin’in 40 milyar dolara yakın serveti olduğu iddia edildi. Guardian, Die Welt ve denizaşırı diğer medya sitelerine konuşan Rus siyaset bilimci Stanislav Belkovksy, Putin’in Gazprom ve Surgutneftegas gibi dev petrol ve doğalgaz şirketlerinde hisseleri olduğunu ve denizaşırı hesaplarda parasını değerlendirdiğini ifade etti. Rusya Devlet Başkanı’nın toplamda 20 ev, dört yat ve devlet başkanlığının beraberinde getirdiği farklı varlıklara sahip olduğu ifade ediliyor. Putin’in aralarında 15 helikopter ve 43 uçağın da yer aldığı toplam 58 hava aracının olduğu da başka bir iddia. Uçaklarından birinin 18 milyon dolarlık mücevherle bezeli olduğu öne sürülüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)