BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'e Türk bayrağı sallayan kişi bakın kimmiş----

Putin'e Türk bayrağı sallayan kişi bakın kimmiş

Putin'e Türk bayrağı sallayan kişi bakın kimmiş
17 Aralık 2015 - 21:15 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin'in basın toplantısında Türk bayrağı sallayan kişinin Anadolu Ajansı çalışanı Elena Teslova olduğu ortaya çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün her yıl yaptığı gibi düzenlediği basın toplantısında konuştu. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Putin'e bir muhabir, Türk bayrağı sallamıştı.

PUTİN'E TÜRK BAYRAĞI SALLAYAN AA MUHABİRİ ÇIKTI
Türk bayrağı sallayarak dikkatleri üzerine çeken kadın muhabirin Anadolu Ajansı'nın Moskova bürosu için çalışan Elena Teslova olduğu anlaşıldı.

"TÜRKİYE'YLE İLGİLİ SORU SORMAK İÇİN BAYRAK KALDIRDIM"
Telsova, konu ile ilgili "Orada bulunan yüzlerce gazeteci Putin’e soru sorabilmek için hangi ülkeyi, bölgeyi veya gazeteyi temsil ettiklerini göstermek amacıyla beraberinde resim ve flamalar getirmişti. Ben ise Türkiye ile ilgili soru sormak istediğimi belirtmek için Türk bayrağı getirdim. İşe de yaradı. Salondaki ne Rus gazeteciler ne de organizatörler bana kötü bir laf söyledi. Zaten bunun soru sormaktan başka bir amacı yoktu. Bunu herkes biliyordu" ifadelerini kullandı.

AA muhabiri Teslova, Putin'e "Siz, Türk halkı ile politik eliti aynı  görmediğinizi söylemiştiniz ancak pratikte farklı eylemler olduğu görünüyor.  Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'ne saldırılar, Türk öğrencilerin yurtlardan  atıldığına, iş adamlarının sınır dışı edildiğine ilişkin şikayetler geliyor. Bu  durumu nasıl değerlendiriyorsunuz" ve "Viyana mutabakında Suriye'deki kriz için  öngörülen geçiş sürecinde Esed'in durumu net belirtilmedi. Rusya ve ABD, Esed'in  geleceği konusunda herhangi bir anlaşmaya vardı mı, geçiş sürecinde Esed yer  alacak mı, New York'taki toplantıda Esed konusunda tavrınız ne olacak?"  sorularını yöneltti. 
 
"Putin'e sormam gereken sorular vardı" 
Rus uçağının, sınır ihlali yaptığı için düşürülmesi nedeniyle  ilişkilerin gerildiği bir dönemde Putin'e, elinde Türk bayrağıyla soru soran  Teslova, Rus ve Avrupa medyasının ilgisini çekti. 

Toplantı sonrası açıklama yapan Teslova, "Putin'e sormam gereken  sorular, vardı ama öncelikle o kadar gazetecinin arasında dikkatini çekmem  gerekiyordu. AA'da çalışıyorum. Türk ajansını temsilen orada olduğum için Türk  bayrağı kaldırdım" dedi. 

Türkiye ve Rusya arasında son dönemde yaşanan gerilime ilişkin  duygularını paylaşan Teslova, "Bu krizin en kısa zamanda atlatılmasını ve  ilişkilerin düzelmesini umut ediyorum. Türkler ve Ruslar yüzyıllardır komşu  olarak yaşayan iki halk. Son yıllarda iki millet arasındaki ilişkiler çok  gelişti. Türk-Rus dostluğunu hiçbir şey bozamaz" değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)