BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den tahıl anlaşması açıklaması----

Putin'den tahıl anlaşması açıklaması

Putin'den tahıl anlaşması açıklaması
15 Temmuz 2023 - 18:04 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin , yaptığı açıklamada uzatılmazsa 17 Temmuz’da geçerliliği son bulacak olan tahıl anlaşmasının Rusya’nın ürünleriyle ilgili kısmının hala yerine getirilmediği uyarısını yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa’yla telefon görüşmesinde, Ukrayna tahılının ülkenin limanlarından çıkarılmasını içeren ‘paket anlaşmayı’ ele aldılar.

Söz konusu anlaşmanın ‘paket anlaşma’ olarak anılmasının sebebi, şartlarından birinin de Rusya’nın tarım ürünlerinin dünya pazarlarına ulaşması önündeki dolaylı yaptırımların kaldırılması olması.
Nitekim Putin’in Ramaphosa ile görüşmesinde, paket anlaşma çerçevesinde Rus gıda ürünleri ve gübresinin uluslararası pazarlara ulaştırılmasının önünün açılması maddesinin hala yerine getirilmediğini belirttiği kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı ayrıca, anlaşmanın başlıca amacının, yani tahılın Afrika ülkeleri gibi ihtiyaç sahibi ülkelere tedarik edilmesi şartının da yerine getirilmediğini vurguladı.

Ukrayna tahılının ülkenin limanlarından çıkarılmasını içeren anlaşma, gıda güvenliğine ilişkin kaygılar sebebiyle imzalanmıştı. İstanbul’da Temmuz 2022’de imzalanan anlaşmanın süresi, uzatılmaması halinde 17 Temmuz’da sonlanacak.

Rusya uzun zamandan beri anlaşmanın kendi tarım ürünleriyle ilgili kısmının yerine getirilmemesi halinde anlaşmadan çekileceği konusunda uyarıyor.

Bununla beraber Putin ile Ramaphosa’nın telefon görüşmeleri sırasında, Afrika ülkelerinin Ukrayna’ya ilişkin barış teklifini 27-28 Temmuz’da St. Petersburg’da gerçekleşecek Rusya-Afrika Ekonomik Forumu’nda ele almayı kararlaştırdıkları da kaydedildi. (Sputnik)

Tahıl anlaşmasının uzatılması için Moskova ne istiyor?

Erdoğan: Putin ile tahıl koridorunun uzatılması konusunda hemfikiriz

Putin'den "tahıl anlaşması" açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)