BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den çok konuşulacak komünizm açıklaması----

Putin'den çok konuşulacak komünizm açıklaması

Putin'den çok konuşulacak komünizm açıklaması
14 Ocak 2018 - 21:42 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaklaşan seçimler öncesi çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Rusya’da 18 Mart tarihinde yapılacak başkanı seçimlerine iki ay kala sandığın mutlak favorisi Vladimir Putin büyük tartışma yaratacak “Komünizmin temeli zaten Hıristiyanlık. Lenin’in naaşı da Hıristiyanlıktaki azizler gibi” görüşünü ortaya attı.

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, seçim kampanyası için gazeteci Andrey Kondraşov ile “Rossia-1” televizyon kanalında söyleşi sırasında Rusya toplumunun her kesiminden oy almayı hedefleyen Putin, Komünizm ile Ortodoks Hıristiyanlık arasında şaşırtan bir benzerlik kurdu. Putin ayrıca başkent Moskova’daki kızıl meydana naaşı sergilenmeye devam eden Vladimir Lenin’i de azizlere benzetti.

Programda Putin’e din ve ideolojilere bakış sorulduğunda kritik açıklamayı yapan Putin, “Şimdi söyleyeceklerim kimilerin hoşuna gitmeyebilir. Ama ben yine de şahsi görüşümü dile getireceğim. Bir kere her işin başı inanç. Ülkemizin zor günlerinde inanç da kuvvetlenmiştir. Başka dönemlerde ise dine savaş açılmıştır. Dine savaş açıldığı dönemde ise aslında başka din yaratılmış oldu. Komünizm. Bu ideolojinin ana fikri kardeşlik, eşitlik ve adalet sloganları yine Hıristiyanlıktan ödünç alınmıştır. İdeoloji incilin kısaltılmış hali gibidir. Dolayısıyla Komünizm ideolojisiyle Hıristiyanlığın eş kökenli inançlardır. Kızıl Meydandaki Vladimir İliç Lenin’in mumyalanmış bedenine gelince. Dikkatlice baktığımızda bu durum da ideolojiyle din kardeşliği içeriyor. Lenin’in mumyalanmış bedeninin mazöleye konmasıyla Yunanistan’daki manastırlarda bulunan azizlerin naaşları arasında benzerlik görmüyor musunuz?” ifadelerini kullanarak izleyicileri şaşırttı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)