BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den ABD'nin Avrupa'ya füze yerleştirmesine yanıt----

Putin'den ABD'nin Avrupa'ya füze yerleştirmesine yanıt

Putin'den ABD'nin Avrupa'ya füze yerleştirmesine yanıt
20 Şubat 2019 - 14:25 www.finansgundem.com

Federal Meclis ve ulusa seslenen Putin "ABD'nin Avrupa'ya orta menzilli füzeler konuşlandurması halinde Rusya aynı şekilde yanıt vermek zorunda kalacak" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin yakınlarında yer alan Gostiniy Dvor binasında, yıllık Federal Meclis ile ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Putin geçen seneki seçimlerde yeniden zafer kazanıp 2024'e kadar görevde kalacağının kesinleştirmesinin ardından ilk kez parlamento ve ulusa seslendi.

Putin geçen seneki konuşmasında, ülkesinin her savunma sistemini geçebilecek yenilmez silahlar geliştirdiğini anlatmıştı.

"Rusya, Avrupa'ya orta menzilli füzeler yerleştiren ilk taraf olmayacak"

Putin şu vurguyu yaptı: "(INF anlaşmasının askıya alınmasının ardından) Rusya, Avrupa'ya orta menzilli füzeler yerleştiren ilk taraf olmayacak. ABD'nin Avrupa'ya orta menzilli füzeler konuşlandurması halindeyse Rusya aynı şekilde yanıt vermek zorunda kalacak. Zira Bu füze tiplerinden bazıları Moskova'ya 10-12 dakikada ulaşabilecek kapasitede. Dolayısıyla bu bizim için çok ciddi bir tehdit. Doğrudan ve açık bir biçimde söylüyorum ki sonradan kimse bize suçlama yöneltmesin, neler olacağı şimdiden bilinsin: Rusya füzelerin kendisine fırlatıldığı toprakları vurabilecek silahlar geliştirmek ve konuşlandırmakla kalmayacak, bu füzelerin fırlatılmasına ilişkin kararın alındığı toprakları (ABD) da vurabilecek silahlar geliştirecek ve konuşlandıracak."

'ABD, INF'yi bariz biçimde ihlal etti'

"ABD, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) bariz bir biçimde ihlal etti" diyen Putin, "ABD'nin Avrupa'ya füze sistemleri konuşlandırması halinde biz de buna karşı aynı şekilde önlemler alacağız. Yeni silahlar geliştirmeye devam ediyoruz" mesajını verdi.

Rusya lideri şunları söyledi: "ABD'nin INF anlaşmasından çekilmesi, bu dönemin en önemli gelişmelerinden biri. ABD'nin aksine, Rusya hep bu anlaşmayı ihlal eden silahlar geliştirmediğini vurguladı. ABD anlaşmadan geri çekilmesi hakkında dürüst davranmadı. 'Anlaşmadan çekileceğiz çünkü çekilmek istiyoruz' deseler daha dürüst davranmış olacaklardı. Amerikalılar INF anlaşmasının şartlarını çeşitli şekillerde ihlal ediyordu. Doğu Avrupa'ya Tomahawk füzeleri fırlatabilen araçlar konuşlandırmaları ve silah denemelerinde hedef olarak orta menzilli füzeler kullanmaları bunun örneklerinden bazıları."

"Rusya her daim bağımsız ve egemen bir ülke oldu, hep de böyle olacak"

Rusya lideri Putin, Rus bürokratlara hitaben şu ifadeleri kullandı:

"İnsanları aldatamazsınız, riyakarlığın kokusunu hemen alırlar. Kendilerine saygı duyulmadığını ve her çeşit adaletsizliği hemen hissederler. Bürokrasi ya da kağıt işlemeleri bahanesiyle onları kandıramazsınız. İnsanlar için önemli olan, gerçekte ne yapıldığı ve bunun kendi hayatlarını ve ailelerinin hayatlarını ne şekilde iyileştireceğidir. Hayatlarının gelecekte iyileştirileceğiyle değil, şu anda iyileştirip iyileştirilmediğiyle ilgilenirler. Geride bıraktığımız on yılların hatalarını tekrarlamamalı ya da komünizmin gelmesini beklememeliyiz. Durumu hemen şu anda iyiye götürmeliyiz."

Putin, "Rusya her daim bağımsız ve egemen bir ülke oldu. Hep de böyle olacak. Ya böyle olacak ya da hiç var olmayacak" dedi.

'İhracatta hedef 45 milyar dolar'

Ekonomi alanındaki değerlendirmelerine devam eden Putin, Rus ekonomisine yatırımların 2020'de yüzde 6-7 oranında artmasını beklediğini söyledi.

Rusya lideri, ülkenin tarım ihracatınınsa 2024'e kadar yıllık 45 milyar dolara yükselmesini hedeflediklerini belirtti.

"Rusya'nın devlet rezervleri, tarihte ilk kez ülkenin dış borcunun tümünü karşılayabilecek seviyede"

Putin, Rusya ekonomisinin büyüme oranının 2021'de yüzde 3'ü geçmesini istediğini belirtti. Rus lider, Rusya'nın devlet rezervlerinin tarihte ilk defa ülkenin dış borcunun tümünü karşılayabilecek seviyede olduğunu kaydetti.

Ayrıca Putin birikmiş olan finansal kaynakları ekonomik istikrarı bozmadan harcamaya başlayacaklarını da ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)