BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin yeni başbakan arayışında----

Putin yeni başbakan arayışında

Putin yeni başbakan arayışında
20 Kasım 2017 - 11:04 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeni başbakan arayışında olduğu, öne çıkan ismin ise eski Makiye Bakanı Kudrin'in olduğu konuşuluyor

Rusya’da Başkan Putin’in, eski Maliye Bakanı, ünlü ekonomist Aleksey Kudrin ile bir araya gelmesi, seçimler sonrası kurulacak yeni hükümetin oluşturulması için ön hazırlık olarak yorumlandı.
Moskovski Komsomolets gazetesinin haberine göre, Kudrin, emekli maaşlarının ödenmesi için ek kaynağın bulunmadığı yönündeki açıklamasının ardından Putin ile baş başa görüştü.

Resmi kaynaklara dayandırılan habere göre Kudrin, Putin’e 2024 yılına kadarki dönemi kapsayan sosyal ve ekonomik kalkınma stratejileri ile ilgili rapor sundu.

Uzmanlar, bunun seçimler sonrası oluşacak hükümetin yeni politikaları ve kadroları ile ilgili önemli bir sinyal olduğu görüşünde birleşti. Uzun süredir, Başbakan Medvedev'in yakın zamanda koltuğu bırakmak zorunda kalacağı haberleri gündemde.

Bazı analistler, Kudrin’in yanı sıra, Putin’in danışmanları Sergey Glazyev ve Boris Titov’un da Putin’e ekonomi konusunda rapor sunduğuna, her üç ismin de başbakanlık için isminin zaman zaman geçtiğine, ancak Kudrin’in şansının daha yüksek olduğuna işaret etti. Diğer yandan Putin'in "fazla karizmatik ve liberal" bulunan Kudrin', vitrine çıkarmayı istemeyeceğini, sadece danışman olarak kendisinden yararlanacağını düşünen analistler de var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)