BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin: Ukrayna güçleri Türk Akım'ı havaya uçurmayı denedi ----

Putin: Ukrayna güçleri Türk Akım'ı havaya uçurmayı denedi

Putin: Ukrayna güçleri Türk Akım'ı havaya uçurmayı denedi
10 Ekim 2022 - 13:17 www.finansgundem.com

Putin, bugün Kiev'de gerçekleşen saldırılara yönelik açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında, Ukrayna güçlerinin, Türk Akım doğalgaz boru hattını havaya uçurmayı denediğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, açıklamasında bugün Ukrayna'ya gerçekleşen saldırılara yönelik ''Uzun menzilli füzeler bu sabah Ukrayna'nın enerji, askeri ve iletişim tesislerini vurdu.'' ifadeleri kullandı. Putin ayrıca ''Rusya'ya karşı saldırılar devam ederse cevabımız sert olacak ve bu karşılık, büyüklüğü bakımından da Rusya Federasyonu için oluşturulan tehididin seviyesine denk olacaktır.'' diye ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantı sırasında, Kırım Köprüsü’ne cumartesi günü düzenlenen saldırıya atfen, Ukrayna hükümetinin ‘uzun zamandan beri terörist yöntemler kullandığını’ söyledi.

Putin, Ukrayna güçlerinin Türk Akım gaz sevkiyat sisteminin hatlarından birini havaya uçurmayı denediğini açıklamalarına ekledi.

Bununla beraber, Ukrayna’nın gizli servislerinin, Rusya’daki Kursk nükleer enerji santraline de üç saldırı girişiminde bulunduğunu kaydeden Putin, ‘Rusya’nın, bu terör eylemlerinin ciddi sonuçları olmamasını sağladığını’ belirtti. ''Kiev'in bu eylemlerini karşılıksız bırakamazdık.'' diyen Putin, Rusya Savunma Bakanlığı’nın teklif etmesi üstüne ve Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı planlamayla uzun menzilli silahlar ile Ukrayna’nın enerji, ordu ve iletişim tesislerine karşı büyük bir saldırı gerçekleştirildiğini kaydetti.

Ukrayna'nın sürekli olarak Zaporojye Nükleer Güç Santrali'ne saldırdığını anımsatan Putin, Kiev'in 'nükleer terörden' vazgeçmediğinin altını çizdi.

Baltık Denizi'nin altından uzanan Kuzey Akım 1 ve 2 doğalgaz boru hatlarındaki patlamaların ve hatların imha olmasının nedenleriyle ilgili soruşturmaya Rus temsilcilerin kabul edilmediğine dikkat çeken Putin, bu suçun kimin çıkarına olduğunun herkes tarafından iyi bilindiğini kaydetti.

Bu arada Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, toplantı sırasında, bu sabah Ukrayna'da askeri idare, haberleşme ve enerji tesislerine yapılan atışların sonuçları hakkında Putin ve toplantının katılımcılarına bir rapor sundu. (Sputnik)

Rusya Güvenlik Konseyi Kırım'daki patlama için toplanıyor

 

Kiev Belediye Başkanı: Şehir merkezinde çok sayıda patlama meydana geldi

 

Zelenskiy: Zaporijya'ya Rus saldırısında 12 kişi öldü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)