BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin: Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurabiliriz----

Putin: Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurabiliriz

Putin: Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurabiliriz
12 Ekim 2022 - 15:16 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova Enerji Forumu'nun açılışında önemli açıklamalar yaptı.

Rusya lideri Putin, Rusya Enerji Haftası adlı konferansta yaptığı konuşmada, Rus doğalgazını Avrupa ülkelerine iletmesi için tasarlanan Kuzey Akım-1 ve Kuzey Akım-2 boru hatlarında sızıntı yaşanmasına neden olan saldırıları ‘uluslararası terör eylemi’ olarak tanımladı.

Boru hatlarına düzenlenen saldırıların ardından hatlardaki boru gruplarından birinin hâlâ çalışabilir durumda olduğunu değerlendirdiklerini kaydeden Putin, Rusya’nın bu borular üstünden gaz sevkiyatı gerçekleştirmeye hazır olduğunu söyledi.

“Rusya, önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında Avrupa’ya enerji kaynakları tedarik etmeye hazır.” ifadelerini kullanan Putin, “Bunu isteyip istemediklerine onların karar vermesi gerekiyor, top onların sahasında.” diye ekledi.

Rusya Devlet Başkanı, “Ortaklarımız da bunu isterse, Kuzey Akım boru hatları üstünden iletilemeyen gazı, Türkiye’de büyük bir gaz dağıtım merkezi oluşturarak Karadeniz bölgesine ulaştırabiliriz'' dedi.

Kuzey Akım-1 hattına paralel olarak ilerleyen Kuzey Akım-2 boru hattı, Rusya’nın Ukrayna’da operasyon başlatması ardından Almanya tarafından dondurulmuş ve devreye girmemişti.

Ülkesinin Türk Akım ve Mavi Akım boru hatları üzerinden Türkiye’ye gaz tedarik etmeyi sürdürdüğü hatırlatmasını yapan Rusya lideri, söz konusu iki gaz transfer rotasının ‘ekonomik yarar ve gaz sevkiyat güvenliği seviyelerinin çok yüksek olduğu’ değerlendirmesini yaptı.

Putin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Sabotajlar yüzünden işlemez hâle gelen) Kuzey Akım boru hatları üzerinden yani Baltık Denizi üstünden gönderilemeyen gazın yerini değiştirerek Karadeniz’e yönlendirebilir ve burayı Rus gazının ana tedarik hattı hâline getirerek doğalgazımızı Avrupa’ya Türkiye üzerinden iletebiliriz. Böylelikle tabii ki ortaklarımız da bunu isterlerse Avrupa için Türkiye’de çok büyük bir gaz dağıtım merkezi oluşturmuş oluruz.”


Putin'in hedefinde ABD de vardı.

Avrupa'yı kendi sattığı sıvılaştırılmış gazı (LNG) satın almaya zorlayabileceğini öne süren Putin, ''ABD, artık daha yüksek fiyatlarla enerji tedarik edebilir." dedi.

Putin son olarak, Rus gazına tavan fiyat uygulamasının küresel enerji sektöründeki durumu kötüleştireceğine işaret etti ve "Petrol piyasalarına yönelik hiçbir müdahale, hiçbir rezerv kullanımı enerji sorununu çözemez." ifadelerini kullandı. (Sputnik)

Enerji krizi, Hollanda'da seracılık sektörünü vurdu

 

Enerji krizi Avrupa'da sanayiyi vurdu

 

Fransız Maliye Bakanı'ndan şok iddia: ABD, AB enerji krizinden faydalanıyor mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)