BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin onayladığı yasayla bürokratlara hülle yolunu kapattı----

Putin onayladığı yasayla bürokratlara hülle yolunu kapattı

Putin onayladığı yasayla bürokratlara hülle yolunu kapattı
03 Mayıs 2019 - 08:11 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin üst düzey devlet görevlilerin, "kendilerine miras yolu işle kalan" yabancı aktifleri de satmalarını zorunlu tutan yasayı onayladı

Rusya'da bürokratlara ve parlamento üyelerine yurt dışında banka hesabından tahvile kadar aktif sahibi olmayı yasaklayan yasaya karşı "hülle" yapanlar için bir kapı daha kapatıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin üst düzey devlet görevlilerin, "kendilerine miras yolu işle kalan" yabancı aktifleri de satmalarını zorunlu tutan yasayı onayladı.

Bu şartlarda, "miras" ile yabancıu aktif edinenler, satmaları için 6 ay süre tanındı.

Rusya'daki mevcut yasalar, yüksek mevkideki bürokratlar, milletvekilleri ve senatörler yurt dışındaki bankalarda açılan hesaplarda mevduat sahibi olmayı, banka ve şirket tahvilleri dahil, yabancı finansal enstürmanlara yatırım yapmayı yasaklıyor. Ancak son dönemde yasada "açık" bulunarak, "miras yolu ile" yabancı varlık edinme hüllesine başvurulması nedeniyle yeni düzenleme yapıldı.

Bürokratlara ellerindeki aktifleri çıkarmaları ve yabancı bankalardaki hesaplarını kapatmaları için 6 ay süre tanındı. Bir başka deyişle, yasa kapsamına giren bir bürokrata bugün Rusya dışında bir finsansal aktif miras kalması durumunda, bürokrat 6 ay içinde bu aktifi satmak zorunda kalacak. Rus bürokratlar ayrıca yabancı vakıf ve fonların yönetiminde de bulunamayacak. (turkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)