BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin: Avdiivka'nın ele geçirilmesi stratejik bir zafer----

Putin: Avdiivka'nın ele geçirilmesi stratejik bir zafer

Putin: Avdiivka'nın ele geçirilmesi stratejik bir zafer
18 Şubat 2024 - 16:46 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Avdiivka'dan çekildiklerini duyurmasının ardından kasabanın ele geçirilmesini "önemli bir zafer" olarak nitelendirdi.

Rusya’nın, Ukrayna’nın Avdiivka şehrini ele geçirdiğini açıklamasının ardından Rusya lideri Vladimir Putin’den tebrik mesajı geldi. Kremlin'in internet sitesinden yapılan açıklamada "Devlet Başkanı Rus askerlerini bu başarıdan, önemli bir zaferden dolayı kutladı" denildi.

Euronews'de yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın Avdiivka'dan çekildiklerini duyurmasının ardından kasabanın ele geçirişmesini "önemli bir zafer" olarak nitelendirdi.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentine açılan kapı olarak bilinen Avdiivka'nın Ukraynalı güçlerin kenti terk etmeleri üzerine Rusların kontrolüne geçmesi, Rusya'nın Mayıs 2023'te Bahmut'u ele geçirmesinden bu yana elde ettiği en büyük zafer oldu. 

Ancak tıpkı Bahmut'ta olduğu gibi, Avdiivka'da da neredeyse tek bir binanın bile sağlam kalmadığı, harap olan şehirdeki çatışmaların binlerce hayata mal olduğu belirtiliyor.

Hem Rus hem de Ukraynalı yetkililer Avdiivka savaşında binlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirtse de, taraflar herhangi bir kayıp rakamı bildirmiyor.

Avdiivka'nın önemi

Savaş öncesi nüfusu 32 bin civarında olan ve Ruslar tarafından Avdeyevka olarak adlandırılan kent, 2014 yılında Ukrayna'nın doğusunda bir bölgeyi ele geçiren Moskova destekli ayrılıkçılar tarafından kısa süreliğine ele geçirilmiş ancak kapsamlı tahkimatlar inşa eden Ukrayna birlikleri tarafından geri alınmıştı.

Rus işgali altındaki Donetsk kentinin 15 kilometre kuzeyindeki kent, endüstriyel Donbas bölgesinde yer alıyor ve Rusya'nın doğudaki iki "Donbas" vilayeti olan Donetsk ve Luhansk'ta tam kontrol sağlama hedefinin anahtarı olarak görülüyor. Bunlar Rusya'nın ilhak ettiğini söylediği ancak tam olarak kontrol etmediği dört Ukrayna bölgesi arasında yer alıyor.

Savaştan önce Avrupa'nın en büyük kok kömürü fabrikalarından birine ev sahipliği yapan kent, Rus yanlısı uzmanlara göre Rusya'nın stratejik ilerlemesi için büyük önem taşıyor.

Uzmanlar ayrıca kentin Ruslar tarafından ele geçirilerek mi, yoksa Ukraynalıların geri çekilmesiyle mi el değiştirdiğinin zaman içinde anlaşılacağını ifade ediyor.

Zelenskiy: Hayatları kurtarmak için Avdiivka'dan çekildik

 

Rusya, Avdiyivka kentinin ele geçirildiğini duyurdu

 

Ukrayna Avdiyivka kentinden birliklerini çekti

 

Ukrayna Avdiyivka'da halk barış istiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)