BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin: Anayasal değişiklikleri, halkın destekleyeceğinden eminim----

Putin: Anayasal değişiklikleri, halkın destekleyeceğinden eminim

Putin: Anayasal değişiklikleri, halkın destekleyeceğinden eminim
12 Haziran 2020 - 14:59 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, temmuzda oylanacak anayasal değişiklikleri halkın çoğunluğunun destekleyeceğine inandığını söyledi.

Rusya lideri Vlademir Putin, ulusal bayram olan Rusya Günü kapsamında yaptığı bir konuşmada anayasada yapılması planlanan reformlara değindi.

Halka mesajında Putin, “Hepimiz aynı tarihi koda, ahlaki değerlere sahibiz. Emekçilere, vatan savunucularına, kadim tarihimiz, geleneklerimiz ve kültürümüze, atalarımızın hatırasına, ebeveynlerimiz ile ailemize karşı koşulsuz bir saygımız vardır. Topraklarımıza sevgimiz koşulsuzdur” dedi.

Bu temeller, halkımızın yazgısını, karakterini ve hem bugünkü hem de gelecekteki gelişimini belirlemekte. Bu yüzden bu temel prensipleri Rusya anayasasına yansıtmak için çeşitli kereler teklifler sunulması doğaldır” diye devam eden Rusya lideri, “Eminim ki vatandaşlarımızın mutlak çoğunluğu da bu görüşü paylaşıyor ve destekliyor

Rusya’da 1993’ten beri yapılması beklenen ilk anayasal değişikliklerin 22 Nisan’da halk oylanmasına sunulması planlanıyordu. Ancak pandemi nedeniyle ertelenen bu tarih daha sonra 1 Temmuz olarak belirlendi.

Rusya’daki mevcut anayasa bir kişinin iki dönem üst üste devlet başkanlığı yapmasının ardından üçüncü bir dönem için aday olmasına izin vermiyor.

Yeni anayasa değişiklikleriyse şimdiye dek aralıkla dört dönem devlet başkanlığı yapan Rusya lideri Putin’in devlet başkanlığı yaptığı dönemleri ‘sıfırlayacak.’ Yani Putin devlet başkanlığı için yeniden aday olabilecek.

Anayasal değişiklikler ayrıca parlamentonun yetkilerinin genişletilmesini içeriyor. Ancak Rusya’daki başkanlık sistemi korunacak. Devlet Başkanı, aday olarak teklif ettiği başbakanın üst üste üç kere desteklenmemesi halinde parlamentoyu feshedebilecek.

Rusya’da Putin’i alarma geçiren sızıntı

Putin için kritik referandum 1 Temmuz’da

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)