BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin Akkuyu'nun maliyetini bilemedi----

Putin Akkuyu'nun maliyetini bilemedi

Putin Akkuyu'nun maliyetini bilemedi
09 Eylül 2023 - 18:02 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, katıldığı toplantıda Türkiye'de yapılan Akkuyu Nükleer Santrali'nin maliyetini yanlış tahmin etti

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Nijni Novgorod'da genç bilim adamlarıyla yaptığı toplantıda, Akkuyu nükleer santrali de gündeme geldi ve maliyeti konuşuldu.

Rosatom devlet şirketi başkanı Aleksey Likhaçev, Akkuyu nükleer santralinin inşasına yönelik Rus yatırımlarının toplam hacminin yaklaşık 23-24 milyar dolar olacağını belirtti.

Putin, "Mısır'da, nükleer enerji santrali inşası projesini neredeyse tamamen finanse ediyoruz. Maliyeti 25 milyar dolar" dedikten sonra "Türkiye'de ne kadardı, 17 milyar dolar mı?" diye Likhaçev'e döndü.

Likhaçev Putin'i, "Hayır, Türkiye'de maliyet 23-24 milyar dolar olacak" diye düzeltti.

TASS'ın aktardığına göre, daha önce Akkuyu nükleer santral inşaatı projesinin maliyetinin yaklaşık 20-22 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de yaptığı görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ilk Akkuyu nükleer santralinin inşaatı tüm hızıyla devam ederken, Rusya'nın Sinop'ta ikinci nükleer santral kurma projesini de Rusya ile ele aldığını söylemişti.

Akkuyu projesi, 12 Mayıs 2010 tarihinde Türkiye ile Rusya Federasyonu ile imzalanan hükümetlerarası işbirliği anlaşmasına dayanarak inşa ediliyor.

(Turkrus.com)

Soçi'de tarihi zirve! Gündem tahıl krizi

Putin'den Fas'a taziye mesajı

ABD basınından şok iddia! Kuzey Kore lideri Kim ile Putin bir araya gelecek

Erdoğan-Putin görüşmesinde 'belgesel' detayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin, Soçi'de bir araya geldi

Rus oligark 5 milyar dolar için Putin'den izin istedi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)