BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProtokol tartışmasına noktayı koydu----

Protokol tartışmasına noktayı koydu

Protokol tartışmasına noktayı koydu
08 Nisan 2021 - 11:39 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB görüşmesinde protokol tartışmasıyla ilgili, "Protokolde AB tarafının burada talepleri karşılanmıştır. AB tarafının telkinleri konusunda böyle bir oturma düzeni ayarlanmıştır." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuveyt Dışişleri Bakanı ve Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Dr. Ahmed Nasır El-Muhammed El-Sabah ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

Çavuşoğlu'na, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretindeki ilgili protokol tartışması soruldu. 

Türkiye'ye yönelik haksız ithamların olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, oturma düzeninin AB tarafının talepleri doğrultusunda hazırlandığını söyledi.

İşte Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

Arkadaşlarımız teknik düzeyde istişarelerini devam ettiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Merkel'le, Sayın Macron'la gerçekleştirdirdiği görüşmeler malumunuz. Görüşmelerde her iki taraf da açık bir şekilde beklentilerini ifade ettiler. Bizim ve AB tarafının yaptığı açıklamalarda bu görülüyor. Biz, AB'den beklentilerimizi dile getirdik, artık somut adımlar atılması gerektiğini söyledik.

PROTOKOL TARTIŞMASI

Protokol konusuna gelecek olursak... Çok haksız ithamlar da var. Türkiye köklü bir devlettir, Türkiye ilk defa bir misafir ağırlamıyor.

"AB TARAFININ TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA OTURMA DÜZENİ PLANLANMIŞTIR"

Türkiye'de yapılan görüşmelerde uyguladığı protokol Türk misafirperverliğiyle uygulanır. Bu ziyarette de böyle oldu. Cumhurbaşkanımızın makamında yapılan görüşmede uygulanan protokolde AB tarafının talepleri karşılanmıştır, talepleri doğrultusunda oturma düzeni planlanmıştır, nokta... Türkiye ithamları olmasaydı bu kadar net açıklamayacaktık.

Protokol birimlerimiz önceden bir araya geldi ve onların telkinleri ve talepleri karşılanmıştır.

The Times: AB, Erdoğan’a daha çok para teklif etti

AB'den kritik görüşme sonrası Türkiye açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB heyetini kabul etti