BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemThe Times: AB, Erdoğan’a daha çok para teklif etti----

The Times: AB, Erdoğan’a daha çok para teklif etti

The Times: AB, Erdoğan’a daha çok para teklif etti
07 Nisan 2021 - 11:44 www.finansgundem.com

AB liderleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesini yazan İngiliz The Times gazetesi, "ABD, Erdoğan'a mülteci geçişini durdurmak için daha çok para teklif etti" yorumunda bulundu.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Ankara’da görüştüğü AB liderleriyle görüşmesine geniş yer ayırdı.

Hannah Lucinda Smith imzalı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la dün Ankara’da görüşen Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile 3 saat görüştüğü hatırlatılırken, “Nadir görülen Ankara ziyaretinde 3 saat açıkça ve samimi bir şekilde görüştüler. Mülteci geçişini durdurmak için Türkiye’ye 6 milyar dolar verilen 5 yıllık anlaşmayı uzattılar ve daha fazla para verdiler” ifadesi yer aldı.

"YAKIN ZAMANDA MÜLTECİLER İÇİN HAZIRLANAN DESTEK PAKETİ AÇIKLANACAK"

Sözcü'deki habere göre; Gazete henüz net bir miktar telaffuz edilmediğini yazarken, “Bütün detaylar henüz kamuoyu ile paylaşılmadı fakat yakında Avrupa Birliği’nin Türkiye, Lübnan ve Ürdün’deki mülteciler için hazırladığı destek paketi açıklanacak” ifadesine yer verdi.

Uzun yıllardır AB-Türkiye ilişkilerinin gerilim dolu olduğuna dikkat çeken The Times, AB liderlerinin Erdoğan’a zeytin dalı uzattığını da yazdı. Gazete Michel ve von der Leyen’in ortak metninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yer almadığını da yazdı.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında Mart 2016’da imzalanan mülteci anlaşması kapsamında Türkiye, kıyılarından Yunanistan’a ve Avrupa’ya kaçak yollarla giden çoğunluğu Suriyeli olan mültecileri geri almayı kabul etmiş ve bunun karşılığında da para almıştı.

Japonya’dan Arakanlı mültecilere 10 milyon dolar destek

 

Meksikalı göçmen çocuklarının tutulduğu tesis görüntülendi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şaşırdıkmı_ hayır07 Nisan 2021 14:29

    AB kendinde olan tek şeyi veriyor. Para. Gerisi hikaye mülteciler gelmesin, Doğu Akdenizde sular ısınmasında insan hakları, adalet, yolsuzluk falan bunlar hikaye. İşte AB böyle bir şey batıcılara duyurulur.