BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPromosyoncular isyan ediyor----

Promosyoncular isyan ediyor

Promosyoncular isyan ediyor
07 Aralık 2013 - 10:53 www.finansgundem.com

EPDK, akaryakıt sektöründe promosyona getirdiği yasağı bir türlü kaldırmıyor

Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu’nun (EPDK) benzin istasyonlarında promosyona 2 yıl önce getirdiği yasak, promosyon imalatçılarını perişan etti. Yasak yüzünden kepenk kapatmak zorunda kalan üreticiler, artık evlerine ekmek götüremez hale geldi. Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (Promotürk) Başkanı Esad Ahmet Özdem, yasak yüzünden daha önce canına kıyan arkadaşları Hasan Beter’i hatırlatarak EPDK’ya ve hükümete, “Yeter artık, kaldırın şu yasağı, daha kaç kişinin canına kıyması lazımn” diye seslendi.

Promotürk Derneği, akaryakıt sektöründeki promosyon yasağının kaldırılması için başta EPDK olmak üzere çalmadık kapı bırakmadı. Ancak, “Yakında intiharlar gelir…” uyarılarına rağmen sadece akaryakıt sektöründe uygulanan yasakla ilgili bir düzenleme gelmedi.

Sonuç, koskoca bir sıfır

Promotürk Derneği Başkanı Özdem, tüm çabalarına rağmen yasağın sürmesinin yeni dramlara yol açacağı uyarısında bulunarak şu açıklamayı yaptı:
“EPDK benzin istasyonlarında promosyon ürünlerini yasakladı. ‘Yapmayın, yasaklamayın, binlerce insan ekmek yiyor’ dedik, dinletemedik. ‘Artık bıçak kemiğe dayandı değil, kemiği de kesiyor. Canımız yanıyor. Üç ayda bir üretici firmalarımızdan biri kapanıyor’ dedik, kulak asan olmadı. ‘Birilerinin çocukları bir yerlerde mağdur olduklarında nasıl davranılıyorsa bizim mağduriyetimiz de öyle giderilsin’ dedik anlatamadık. ‘Yeter artık, çözün şu sorunumuzu, kaldırın şu anlamsız yasağı. Filler tepişirken arada çimenler ezilmesin’ dedik ama yasak hala ortada duruyor. Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız ile görüştük. Bakan’ın talimatına rağmen EPDK Başkanı Hasan Köktaş’tan randevu alamadık. Sonunda bir şekilde makama kabul edildik ve derdimizi anlattık. Sektörümüzün yasaklar nedeniyle çok zorda olduğunu anlattık ama sadece bizi dinledi. Çıkarken de bize nasihatta bulundu. ‘Çok fazla sızlanmadan işimizi yapmamızı’ tavsiye etti bize... Hatta toplumsal olayla nedeniyle mağdur olan esnaf için gösterdiği kişisel çabalarından bahsetti. Bizim de taktirimizi kazandı bu gayreti. Ümitlendik. Ancak sonuç koskoca bir sıfır.  Şimdi soruyorum, ‘Kardeşimiz, meslektaşımız Hasan Beter nerede ve neden artık yaşamıyor’ Bunu herkes kendi vicdanında sorgulamalı. Bu yasağın kalkması için daha kaç Hasan Beter feda etmeliyiz.”

Sesimize kulak verin

Özdem, sektördeki birçok imalathanenin kapısına kilit vurduğunu, hatta evinin kirasını, çocuklarının okul servis ücretlerini denkleştiremeyenler bulunduğunu belirterek, EPDK’dan bu adaletsiz yasağı biran önce kaldırmasını istedi. Özdem sözlerini şöyle tamamladı: “Her konuyu Sayın Başbakan’a götürme gereği neden oluşuyor acaba. Makamlarında oturan herkes işini hakkıyla yapsın. Yazık günah. Hasan Köktaş ve EPDK yönetim kurulu üyelerine, diğer yetkililere, milletin adına hizmeti yöneten herkese yalvarıyorum. Yeter artık. Bu sektörün sesine kulak verin ve ciddiye alın.”
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sebahat beter23 Ocak 2014 05:21

    mesleğim var iş yok iş var yaş sınırı var ben ne yapacağım

  • sebahat beter23 Ocak 2014 05:18

    bir işyerinin kapanması demek onlarca yüzlerce kişinin işsiz kalması demek yeterince işsizlik var zaten bende 9 aydır işsizim

  • sebahat beter23 Ocak 2014 04:32

    bazen 1 ekmek paramız olmuyoru ama ben promosyon işi yaparken mutluydum ve gece gündüz çalıştım pes etmedim

  • sebahat beter23 Ocak 2014 04:20

    ilk kez internette yazıyorum umarım güzel şeylerin başlangıcı olur

  • sebahat beter23 Ocak 2014 04:14

    pes etmek yok bizler ne zorlukları aştık bunuda aşacağız sizlerin yanında olmak istiyorum

  • sebahat beter23 Ocak 2014 02:39

    benim sağlığımı kim verecek bana ne yaşadığımı ben bilirim

  • sebahat beter23 Ocak 2014 02:38

    ne istediler ekmeğimizden aşımızdan

  • sebahat beter23 Ocak 2014 02:19

    ben eşimi işimi sağlığımı kaybettim artık yeter

  • MT07 Aralık 2013 11:15

    Akaryakıt bayisiyim. litrede brüt 25 kuruş olan karımız 20 kuruşa düşürülerek promosyonlar yasaklandı.Ayda 100000 litre makaryakıt satan bir bayiden 100000*.05=5000 tl kar kaybı oldu.Ayrıca çin malı işe yaramaz yüzlerce promosyon malını depolarda koyacak yer bulamadık.en son bize fatura edilen sözde markalı 40 adet futbol topunun tamamı patlak çıktı.Parasına mı yanalum.Müşteriyle uğraştığımıza mı.hepsini çöpe attık.Müşteri kaliteli akaryakıt alsın promosyon istemesin.Rüşvetle mal satmak istemiyoruz.Evimize biz de ekmek götürmek istiyoruz.Selamlar.