BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Saltık: Bu şekilde okulların açılması facia olur----

Prof. Dr. Saltık: Bu şekilde okulların açılması facia olur

Prof. Dr. Saltık: Bu şekilde okulların açılması facia olur
27 Ocak 2021 - 09:48 www.finansgundem.com

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık, yüz yüze eğitimin 15 Şubat’ta kademeli olarak açılması konusunda uyarılarda bulundu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık, 15 Şubat’ta kademeli olarak açılması planlanan yüz yüze eğitime karşı uyardı. Henüz öğretmenlerin aşılanmaya başlanmadığını hatırlatan Prof. Saltık, 1 milyon öğretmenle beraber diğer personel sayısının da hesaba katıldığında yüksek bir insan nüfusundan bahsedildiğine dikkati çekti.

TÜRKİYE BÖYLE BİR SERÜVENE GİRİŞMEMELİ

Saltık, “Bu şekilde okulların açılması korkunç bir facia olur çünkü çocuklar hastalığı belirtisiz geçirirler, toplum içine yayılmasında en riskli kümedir. Türkiye böyle bir serüvene girişmemeli, gerekli önlemler alınmadan açılırsa bedeli ağır olur” uyarısında bulundu.

YOK BATIDA ÖRNEĞİ

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’nin haberine göre, Prof. Saltık, okulların açılması durumunda yaşanabilecek sorunları değerlendirdi. “Aşı yapılamayan bir kitleye okulları açacaksınız. Yok batıda örneği. Okullar dahi kapatılıp, uzatılıyor” diyen Saltık, okulların açılması ile tarih vermek yerine, birtakım kriterleri sağlamak gerektiğini ve ondan sonra okulların açılmasının doğru olacağını anlattı.

3-4 HAFTA KAPANMAYA İHTİYACI VAR

Bugün günlük olgu sayılarının nisan ayındaki tepe değerlerinin bile üzerinde olduğunu söyleyen Saltık, “Türkiye’nin en az 3-4 dört hafta köktenci bir biçimde kapanmaya ihtiyacı var, başka türlü bu sorunla baş edemeyeceğimiz gibi gözüküyor” dedi.

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

 

Andrea Orcel, UniCredit’in CEO’su oluyor

 

Blackstone hayat sigortası için şirket aldı

 

Dijital para yarışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)