BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Naci Görür, Marmara'yı bir kez daha uyardı!----

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara'yı bir kez daha uyardı!

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara'yı bir kez daha uyardı!
07 Şubat 2024 - 08:23 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş merkezli geçen yıl meydana gelen ve 50 binden fazla kişiyi hayattan koparan depremin ardından, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi'nde olası bir depreme dikkat çekerek uyarılarda bulundu.


Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat 2023’ten tam 23 gün önce yani 13 Ocak 2023'te deprem felaketinin yaşandığı bölgeye dikkat çekmişti. Görür, Malatya'nın Erkenek ve Çelikhan ilçeleri ile Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçelerinde yaşayanlar depreme karşı hazırlıklı olmalılar demişti.

Naci Görür, “Basına, ‘Elazığ depremini şimdi unutun. Maraş'a bakın’ dedim. Oradan korkuyorum, büyük deprem olabilir diye… Maraş'ta deprem oldu” sözlerini kullandı.

6 ŞUBAT DEPREMİNİN ARDINDAN HANGİ BÖLGELER İÇİN DEPREM RİSKİ BÜYÜK?

Görür, “Marmara Bölgesi deyince onun güneyinde, kuzeyinde olan iller daha çok etkilenecek. Ondan sonra benim en fazla endişe ettiğim Erzincan, Bingöl, Karlıova arası ve köyleri yani Erzincan ile Bingöl-Karlıova arası 6 Şubat depremlerinin etkisini de gözetirsek o fayın hemen güneyinde Tunceli, doğu ucunda Bingöl var. Dolayısıyla orayı uyarıyorum” ifadelerini kullandı.

"4 MİLYON İNSANIN CAN GÜVENLİĞİ YOK"

Naci Görür, “Marmara'da deprem olacak. Bugün mü, yarın mı olur ama olacak. Marmara'da deprem olursa İstanbul'u ele allıyorum, 16 milyonluk bir kent yüzde 60'lık yapı stoğu, depreme dayanıklı değil. 97 bin bina depremde göçecek. 100 bin bina yap, her binaya 5 kat yap yani 500 bin kat, her katta 2 daire, 1 milyon kat, her kata 4 kişi koy, 4 milyon insan… Demek ki 4 milyon insanın can güvenliği yok” sözlerini kullandı.

Kamu kurumları deprem için 1 trilyon 139,7 milyar lira harcadı

 

MSB, 6 Şubat depremleri için belgesel hazırladı

 

Deprem bölgesinde 110 bin kişiye 1 milyar lira ödeme yapıldı

 

TSB: Depremden sonra sigortalanma arttı; 3 ay sonra unutuldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)