BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPrensipte anlaşma sağlandı: Kore savaşı sona eriyor----

Prensipte anlaşma sağlandı: Kore savaşı sona eriyor

Prensipte anlaşma sağlandı: Kore savaşı sona eriyor
13 Aralık 2021 - 20:11 www.finansgundem.com

Kore Savaşı'nın ateşkesle sona ermesinin ardından kağıt üzerinde savaş varlığını hala sürdürüyordu. Güney Kore, ABD ve Çin'in Kore Savaşı'nın bitmesi konusunda prensipte anlaştığını duyurdu

1950-53 Kore Savaşının barış anlaşmasıyla değil de ateşkesle sona ermesinden ötürü Kore Yarımadası kağıt üzerinde savaş durumunda kalırken, Kuzey ile Güney'in savaşın bittiğine dair deklarasyon yayımlamak konusundaki karşılıklı jestlerinden ilerleme işareti geldi.

Sputnik'in haberine göre, eylülde BM Genel Kurulu konuşmasında '"Savaş bitti" deklarasyonu çağrısı yapmış bulunan Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in'den bu kez 'Kuzey ve Güney Kore, ABD ve Çin'in Kore Savaşı'nın sona erdiğini resmen ilan etme konusunda prensipte anlaştığı' açıklaması geldi.

Moon, 'Kuzey Kore'nin talepleri nedeniyle bu konuda müzakerelerin henüz başlamadığını' söyledi.

Kuzey ile yakınlaşmayı köşe taşı haline getirdiği cumhurbaşkanlığını martta bırakacak olan Moon, son gelişmeyi Avustralya ziyaretinde Başbakan Scott Morrison ile ortak basın toplantısında duyurdu.

Eylül'de Moon'un çağrısına Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un güçlü pozisyondaki kız kardeşi Kim Yo Jong bunun için koştukları şartları açıklayarak yanıt vermişti.

Kız kardeş Kim, müzakerelere açık olduklarını, ama önce ABD'nin düşmanca politikalarından vazgeçmesi gerektiğini belirtmişti.

Kim yönetimi, Güney Kore'de ABD askeri varlığına; ABD ile Güney Kore arasında her yıl düzenlenen ortak askeri tatbikatlara; Kuzey Kore'ye silah programı gerekçe gösterilerek ABD öncülüğünde yaptırımlar uygulanmasına karşı çıkıyor.

Ancak gelip geçen ABD yönetimlerinin söylemi, herhangi bir yaptırımın kaldırılabilmesi için önce Kuzey Kore'nin nükleer silahlarından vazgeçmesi gerektiği yönünde. Ancak Kuzey Kore dönem dönem bu adımı attığında Washington'dan somut karşılık göremedi.

Avustralya'da yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin önşartlarını devam ettirdiğini aktaran Moon "Bu nedenle, deklarasyon üzerinde bir tartışma veya müzakere için masaya oturamıyoruz... Görüşmelerin başlatılmasını umuyoruz" dedi.

Güney Kore lideri, resmen savaşı sona erdirme ilanının, Kuzey'i nükleer silahlarından vazgeçmeye teşvik edeceği telkininde bulunuyor.

Veriler açıklandı: 171 vefat, 18 bin 796 yeni vaka

TCMB'nin 4. müdahalesinin büyüklüğü yaklaşık 2.5 milyar dolar

Fransa'da eski İçişleri Bakanı Gueant hapse girdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)