BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPPK öncesi piyasalar yatay----

PPK öncesi piyasalar yatay

PPK öncesi piyasalar yatay
25 Mart 2013 - 11:44 www.finansgundem.com

G.Kıbrıs haberleriyle güne yükselişle başlayan İMKB, yarınki PPK toplantısı öncesinde yatay seyrediyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) haftaya ''Güney Kıbrıs sorunu''nun çözüldüğüne yönelik haberle küresel piyasalara paralel olarak alıcılı başladıktan sonra yatay seyrediyor.
Olumlu açılış sonrasında yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ve faiz kararı öncesinde yatay seyreden hisse senedi piyasasında, İMKB 100 endeksinin 83.000 - 83.200 dar bandında sıkışması dikkati çekerken, tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizinin de en düşük yüzde 6,20'yi gördükten sonra önceki kapanış seviyesi olan yüzde 6,22 seviyesinde dengelendiği görülüyor.
Uluslararası piyasalarda doların diğer para birimleri karşısında değer kaybının sınırlı kalmasıyla yurt içinde de dolar 1,81 lira seviyesinden destek buldu ve bu dakikalarda bankalararası piyasada 1,8145 liradan alıcı buluyor.
Ekonomistler politika faizinde değişiklik beklemiyor
Geçen hafta yayımlanan AA Finans ''Para Politikası Kurulu (PPK) Beklenti Anketi''ne katılan ekonomistler yarın yapılacak PPK toplantısında politika faizinde değişiklik beklemiyor.
19 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre ankete katılan ekonomistler yüzde 5,50 olan politika faizinde değişiklik beklemiyor.
Ankete katılan 19 ekonomistten 16'sı TCMB'nin yüzde 8,50 olan borç verme faiz oranında (faiz koridorunun üst bandı) değişiklik beklemezken, ekonomistlerden 3'ü 25 baz puan indirim bekliyor.
Öte yandan ankete katılan 19 ekonomistten 17'si yüzde 4,50 olan TCMB'nin borçlanma Faiz oranında (faiz koridorunun alt bandı) değişiklik beklemezken, 2'si 25 baz puan indirim öngörüyor.
Zorunlu karşılıklarda artış bekleniyor
Ankete katılan 19 ekonomistten 13'ü 3 aya kadar vadeli Türk Lirası zorunlu karşılıklarda 25 baz puan, 3'ü 50 baz puan artırım beklerken, 3'ü Türk Lirası zorunlu karşılıklarda değişiklik beklemiyor.
Ayrıca 19 ekonomistin 8'i 3 aya kadar vadeli yabancı para (YP) zorunlu karşılıklarda herhangi bir değişiklik beklemezken, 7'si 50 baz puan, 3'ü 25 baz puan ve bir ekonomist de 100 baz puan artırım bekliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)