BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPPK karar metninde dikkat çeken iki vurgu----

PPK karar metninde dikkat çeken iki vurgu

PPK karar metninde dikkat çeken iki vurgu
21 Temmuz 2023 - 08:02 www.finansgundem.com

TCMB ikinci toplantısında da piyasa beklentilerinin altında bir faiz artışı gerçekleştirdi. Merkez Bankası politika faizini 250 baz puan artışla yüzde 17,50'ye çıkarırken PPK karar metninde miktarsal sıkılaştırma ve seçici kredi sürecine vurgu yapıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) yeni dönemde ikinci faiz artışı kararı alarak politika faizini yüzde 15'ten yüzde 17,50 seviyesine çıkardı. Beklenti faizin yüzde 20'ye çıkarılması yönündeydi.

Banka Para Politikası Kurulu (PPK) karar metninde dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar verildiğini açıkladı. Faizdeki 250 baz puanlık artışın ardından kredi kartı ve KMH faiz tavanı da yükseldi. 1 Ağustos itibarıyla kredi kartı ve KMH Faiz tavanı aylık yüzde 1,91'den 2,13'e çıkacak.

Ticari krediler için tavanlar ise 37,8'e yükseldi. Merkez Bankası, karar metninde Türkiye'de yakın döneme ilişkin göstergelerin enflasyonun ana eğiliminde yükselişin sürdüğüne işaret ettiğini, bu gelişmede yurt içi talepteki güçlü seyir, ücret ve kur kaynaklı maliyet yönlü baskılar ile hizmet enflasyonundaki katılığın belirleyici olduğunu söyledi. Bunlara ek olarak vergi düzenlemeleri ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın da enflasyon üzerinde ilave olumsuz etki yapacağını öngördü. (Dünya-Birol Bozkurt)

Merkez Bankası faizi 250 baz puan artırdı

 

Bakan Şimşek, Merkez Bankasının ihracat desteklerini değerlendirdi

 

KKM’ye yüzde 15 zorunlu karşılık Resmi Gazete'de

 

KKM'de artış ivmesi devam etti

 

TCMB rezervlerinde yükseliş devam ediyor

 

Kredi kartı ve KMH faizlerinde üst limitler arttı

 

JPMorgan'dan Türkiye için faiz,büyüme ve enflasyon tahmini

 


 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cem Seymen21 Temmuz 2023 13:16

    Yeni ekonomi modeli dediler olmadı, liralaşma yapamadılar. Faizleri sert bir şekilde yükseltemiyorlar. Enflasyonla mücadele hayal. Bu başarısız hükümete halkımız oy verdi. İnanılır gibi değil.