BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell'dan 'savaş' açıklaması: Planlarımız etkilenmedi----

Powell'dan 'savaş' açıklaması: Planlarımız etkilenmedi

Powell'dan 'savaş' açıklaması: Planlarımız etkilenmedi
03 Mart 2022 - 22:16 www.finansgundem.com

Powell, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın şimdiye kadar bankanın planlarını etkilemediğini belirterek, "Ukrayna'nın işgali gerçekleşmeden önce aklımızda olan çizgide ilerlemeye devam etmemizin uygun olacağını düşünüyorum" dedi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yarı yıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunun ikinci gününde ABD Senatosu'nun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde düzenlenen oturuma katıldı.

Komite üyelerinin Rusya-Ukrayna savaşının etkilerine ilişkin sorularını yanıtlayan Powell, şimdiye kadar emtia fiyatlarının, özellikle enerji fiyatlarının önemli ölçüde arttığını söyledi.

Powell, bu durumun enflasyonu yukarı yönlü baskılayacağına işaret ederek risk iştahının da azalabileceğini ve bunun yatırımlar ile harcamaların düşmesine neden olabileceğini anlattı.

Ukrayna savaşının ABD ekonomisi üzerindeki etkilerinin belirsiz olduğunu yineleyen Powell, durumu dikkatle izlediklerini vurguladı.

Powell, savaşın şimdiye kadar bankanın planlarını etkilemediğini belirterek "Ukrayna'nın işgali gerçekleşmeden önce aklımızda olan çizgide ilerlemeye devam etmemizin uygun olacağını düşünüyorum. Bu, mart toplantısında faiz oranlarını yükseltmek ve yıl boyunca devam etmek." dedi.

Hem arz hem de talep tarafında çok fazla belirsizlik olduğunu kaydeden Powell, hanehalkı ve işletmelerin "güçlü finansal" durumlarının harcamaların sürdürülmesine yardımcı olabileceğini ifade etti.

Powell, son derece düşük faiz oranlarının şu anda kabul edilebilir olmadığını aktararak Rusya-Ukrayna savaşının Fed'in Faiz oranına ilişkin kararını etkileyip etkilemeyeceğini söylemek için henüz çok erken olduğunu dile getirdi.

Rusya-Ukrayna sivillerin tahliyesi için anlaşma sağladı

 

Beyaz Saray: Rusya’nın BMGK'dan çıkarılmasını olası görmüyoruz

 

Putin: Ukrayna sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor

 

Zelenskiy: Rus ordusu bizden 5 kat daha güçlü

 

Ukrayna krizi enflasyonu nasıl yükseltiyor?

 

Beyaz Saray Ukrayna için Kongre'den 10 milyar dolarlık fon istedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)