BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPowell: Toparlanmaya ilişkin ciddi belirsizlik var----

Powell: Toparlanmaya ilişkin ciddi belirsizlik var

Powell: Toparlanmaya ilişkin ciddi belirsizlik var
16 Haziran 2020 - 17:31 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, ekonomik toparlanmanın zamanlamasına ve gücüne ilişkin ciddi belirsizlik olduğunu söyledi

FED Başkanı Jerome Powell, son dönemdeki pozitif ekonomik verilere ilişkin temkinli değerlendirmesini sürdürdü ve tekrar ABD ekonomisinin koronavirüs pandemisinin açtığı önemli hasarı giderebilmesi için önünde uzun bir yol olduğunu vurgulamayı tercih etti.

Powell Salı günü TSİ 17:00'de video konferans yoluyla Senato Bankacılık Komitesi'ne yaptığı konuşmada, "Son dönemde, bazı göstergeler ekonomik faaliyette istikrarı ve bazı bölgelerde ılımlı artışı işaret ediyor,"dedi.

Powell, ardından, "Durum bu şekilde, ancak üretim ve istihdam seviyeleri pandemi öncesi seviyelerin oldukça altında ve toparlanmanın zamanlaması ve gücü konusunda ciddi belirsizlik devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

FED Mart ortasından bu yana gösterge faizi sıfır seviyesi yakınında tuttu, panikleyen kredi piyasalarını yatıştırmak için trilyonlarca dolarlık tahvil alımı yaptı ve hanehalkı, işletmeler, eyaletler ve yerel yönetimlere pandemiden dolayı meydana gelen güçlüklere karşı destek sağlamak için dokuz acil kredi programı hazırladı.

Powell konuşmasında, ABD merkez bankasının attığı adımları tekrar değerlendirdi ve politika yapıcıların "bu zorlu zamanda ekonomiyi desteklemek için tüm araçları kullanma yolundaki taahhüdünü yineledi.

FED Başkanı'nın bu değerlendirmeleri, Salı günü sürpriz bir şekilde iyi çıkan ABD tüketici talebi verisinin ardından geldi. ABD Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, perakende satışlar Mayıs ayında yüzde 17.7 artış ile beklenenin oldukça üstünde çıktı ve 1992 yılına kadar giden veriler dikakte alındığında en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

FED, KOBİ kredi programını başlattı

FED imalat endeksi toparlanıyor

Altın, Powell'ı bekleyemedi, yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)