BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın, Powell'ı bekleyemedi, yükseldi----

Altın, Powell'ı bekleyemedi, yükseldi

Altın, Powell'ı bekleyemedi, yükseldi
16 Haziran 2020 - 11:49 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, Fed Başkanı Powell'ın Kongre'de yapacağı konuşmaya ilişkin beklentiler ile birlikte yukarı yönde hareket etti

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Fed Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de korona virüs pandemisinden hasar gören ekonomiyi desteklemek için Fed'in atacağı sonraki adımlar hakkında vereceği bilgilere çevirmesi ile birlikte yükseldi.

Salı ve Çarşamba günü parlamentoda yarı yıl politika raporu hakkında konuşacak olan Powell'ın vereceği mesajların, politika yapıcıların 10 Haziran'da gösterge faizi sıfır seviyesinde tutma kararı aldığı ve bu seviyenin 2022 yılında da korunacağının işaretini verdiği toplantı sonrası düzenlediği basın toplantısında yaptığı kötümser değerlendirmeyi büyük ölçüde tekrarlaması bekleniyor. Altın ayrıca ABD'de artan korona virüs vaka sayısına ilişkin endişeler ve zayıf dolardan da destek buluyor.

Altın bu yıl, pandeminin daha önce görülmemiş büyüklükte bir teşvik tedbirleri dalgasını tetiklemesi ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelik talebin artmasının etkisiyle ralli yaptı. Pazartesi günü, altın, Fed'in bireysel özel sektör tahvil alımlarına başlaması ve kredi programlarından birini genişletmesinin ardından geriledi. Salı günü, Japonya Merkez Bankası, virüse tepki tedbirlerinin büyüklüğüne ilişkin tahminini genişletirken, Avuıstralya Merkez Bankası, ülke ekonomisinin muhtemelen bir süre daha desteğe ihtiyaç duyacağını kaydetti.

Kotak Securities Ltd. analisti Madhavi Mehta, "Altın bugün doların dalgalandığı bir ortamda, Fed'in son tedbirlerinin ABD merkez bankasının 'ne gerekiyorsa yapacakları' yolundaki taahhüdünün altını çizmesi ile birlikte yukarı yönde hareket etti," dedi ve" Fed Başkanı Powell'ın konuşması da muhtemelen aynı taahhüdü yansıtacak" değerlendirmesinde bulundu.

Spot altın yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,733.07 dolara kadar çıktıktan sonra Singapur saati ile 11:35'te 1,730.29 dolara geldi. Metal Pazartesi günü yüzde 0.3 aşağıda kapandı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 düştü ve düşüşünü ikinci güne taşımaya yöneldi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.3 yükselirken, platin yüzde 0.5 ve paladyum yüzde 0.8 değer kazandı.

Merkez bankalarının parasal genişlemelerinin yanında, tüm dünyada hükümetler mali tedbirlerini artırma yönünde adımlar atıyor. Son olarak, Trump yönetimi, konu hakkına bilgiye sahip kaynaklara göre, dünyanın en büyük ekonomisini tekrar hayata döndürme çabaları dahilinde, yaklaşık 1 trilyon dolarlık altyapı harcama teklifi hazırlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)