BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell: Bu yıl 1 veya 2 faiz artışı daha gerekebilir----

Powell: Bu yıl 1 veya 2 faiz artışı daha gerekebilir

Powell: Bu yıl 1 veya 2 faiz artışı daha gerekebilir
22 Haziran 2023 - 22:34 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell ABD Kongresi’nde ikinci günde yaptığı sunumda bu yıl 1 veya 2 faiz artışı daha gerekebileceğini söyledi.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Kongresinde yarıyıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunun ikinci gününde, ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi üyelerinin sorularını yanıtladı.

Powell ABD ekonomisinin uzun vadede sağlıklı işleyişi için yüzde 2’lik enflasyon hedefine dönülmesinin önemine vurgu yaparak bu sene daha fazla faiz artışı olacağı mesajı verdi.

Powell enflasyondan en çok ve en hızlı etkilenen kesimin çalışan aileler olduğunu söyledi.

Powell “Fed yetkilileri ekonominin beklendiği gibi performans göstermesi durumunda bu sene 1 veya belki 2 kez daha faiz artırmanın uygun olduğunu düşünüyor.” şeklinde konuştu. Powell enflasyonu kontrol altına almak konusunda kararlı olduklarını vurgularken “faiz artışında gidilecek biraz daha yol var” değerlendirmesini yaptı.

Fed Başkanı Powell, dün de ABD Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı sunumda enflasyonu yüzde 2 hedefine indirme sürecinde katedilmesi gereken uzun bir yol olduğunu belirterek, Faiz oranlarının yıl sonuna kadar biraz daha yükseltilmesinin uygun olacağının düşünüldüğünü ifade etmişti.

Bugün farklı bir etkinlikte konuşan Fed Yöneticilerinden Michelle Bowman ise Powell’ın şahin söylemine benzer olarak kabul edilemez derecede yüksek seyreden enflasyonu dizginlemek için ek faiz artırımlarının gerekli olduğu mesajı verdi.

Fed ve ECB, bankalara enjekte ettikleri parayı geri çekebilir

 

Merkez Bankası faizi 650 baz puan artırdı

 

Fed Başkanı Powell'dan enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı

 

Fed'e yönelik belirsizlikler sürüyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)