BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPowell: Bankacılığı 'çok dikkatli' izliyoruz----

Powell: Bankacılığı 'çok dikkatli' izliyoruz

Powell: Bankacılığı 'çok dikkatli' izliyoruz
29 Haziran 2023 - 23:39 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, ticari gayrimenkul sektörü gibi potansiyel kırılganlıklar nedeniyle bankacılık sektörünü 'çok dikkatli' bir şekilde izlediklerini belirterek sektörün hâlâ bazı fonlama açıkları olduğunu söyledi.


Fed Başkanı Jerome Powell Perşembe günkü açıklamasında Fed'in ticari gayrimenkul sektörü gibi potansiyel kırılganlıklar dolayısıyla bankacılık sektöründeki durumu "çok dikkatli" bir şekilde izlemeye devam ettiğini belirtti.

İspanyol Merkez Bankası tarafından Madrid'de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Powell, sektördeki dalgalı durumun sona erip ermediğini söylemek konusunda henüz zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

"Bankaların sermayesi güçlü"

Powell, Mart ayında mevduat çıkışlarının Silicon Valley Bank (SVB) ve diğer iki ABD'li bankanın batmasına neden olduğu bankacılık krizinde görüldüğü gibi sektörün hâlâ bazı fonlama açıkları olduğunu belirtirken mevduat akımlarında istikrar sağlandığını ifade etti.

Powell, Çarşamba günü Fed'in stres testinde görüldüğü üzere, genel olarak bankaların sermayesinin "güçlü ve likiditenin çok çok yüksek" olduğunu söylemişti.

Ticari gayrimenkul sektörüyle ilgili olarak Powell, evden çalışma uygulamalarının ofis segmentindeki etkilerine dikkat çekerken risklerin büyük bankalarda yoğunlaşmadığını söyledi.

Fed Başkanı ayrıca ABD'li düzenleyicilerin para piyasası fonlarıyla ilgili sorunları henüz ele almadıklarını söyledi.

Powell "Mart krizi sırasında para piyasası fonlarına bazı büyük girişler oldu. Bunlar durdu. Herhangi bir sıkılaştırma döngüsü sırasında, insanlar daha yüksek getiri nedeniyle paralarını zaman içinde banka mevduatlarından para piyasası fonlarına taşıma eğilimindedir. Bu durum bankaların kredi verme koşullarını sıkılaştırmasına neden olur ve bu da elbette istenen bir sonuçtur" dedi.

Fed Başkanı Powell'dan faiz artışı mesajı

 

Fed'e yönelik belirsizlikler sürüyor

 

Fed'in 2024 toplantı takvimi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)