BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaATM & POS TerminalleriPOS tefecileri holdingleşti----

POS tefecileri holdingleşti

POS tefecileri holdingleşti
09 Eylül 2013 - 08:08 www.finansgundem.com

Vatandaşa kredi kartıyla alışveriş yapmış gibi para satan tefeciler, kuyumcu ve beyaz eşya bayilerinin dışına çıktı

Vatandaşın nakit ihtiyacını fırsata çevirerek kredi kartından alışveriş yapmış gibi para satan tefeciler, işlerini büyüttü. Star'ın haberine göre, Maliye Bakanlığı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yakından takip etmesine rağmen POS tefecileri, artık holding gibi çalışmaya başladı.
Daha önceleri beyaz eşya bayileri, kuyumcular gibi küçük işletmeler tarafından yapılan POS tefeciliği, holding gibi çalışarak son dönemde büyük organizasyonlara dönüştü. Güncel&Laviale Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer, POS tefeciliğinin daha önce küçük işletmeler bünyesinde yapılırken, şimdi daha büyük organizasyonlar halinde bölgesel işbirlikleri şeklinde gerçekleştirildiğini belirtti.
Dört koldan mücadele
Vergi uzmanı ve yeminli mali müşavir olan Sezer “Maliye Bakanlığı, Emniyet, BDDK ve MASAK aracılığıyla 4 koldan mücadele edilmesine rağmen POS tefecilerin sayısı ve ciroları artmaya devam etmektedir” dedi. Sezer, sayıları her geçen gün artan ve ciroları milyon Türk Lirası’na ulaşan POS tefecilerin, kara para listelerinde yer almaya başladığını belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçek09 Eylül 2013 23:33

    bankaların bu komisyon gelirine çok ihtiyaçları var.her ay şubelerine artan oranlarda pos adet,cıro ve komisyon hedefleri veriyor.bu kaymağı kaybetmek istemezler

  • Barkın Paker09 Eylül 2013 15:48

    Bu sistemde bankalar POSların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmelidir. Bununla birlikte amacına uygun olarak kullanılmayan kredi kartları ve POSlar için hem kullanıcıya, hem de basiretli davranmayan bankaya da ceza kesilmelidir.