BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporPortakallar pahalıya mal oldu!----

Portakallar pahalıya mal oldu!

Portakallar pahalıya mal oldu!
17 Ekim 2013 - 15:37 www.finansgundem.com

A Mili Takımımızın Hollanda karşısında aldığı 2-0'lık mağlubiyetin faturası ağır oldu

A Mili Takımımızın Hollanda karşısında aldığı 2-0'lık mağlubiyetin faturası Dünya Kupası'na gidememek oldu. Bu aynı zamanda Türkiye için çok büyük bir mali kayıp anlamını da taşıyor.

Ekonomistlere göre en az 100 bin TV satışından gelecek 75 milyon euro, forma ve bayrak gibi tekstil ürünlerinden gelecek 50 milyon euro ile yayıncı kuruluş ve sponsorların ödeyeceği toplam 35 milyon euro buhar oldu.

Bunun yanı sıra en az 35 milyon euroluk tanıtım fırsatı da elimizden kaçtı. Turizmdeki kayıp 8 milyon euro olarak tahmin edilirken, 10-50 milyon euro arasındaki olası turnuva geliriyle beraber kaybımız 200 milyon euronun da üstüne çıkıyor.

Por­ta­kal'a Uru­gu­ay dar­be­si

Tür­ki­ye'yi ye­ne­rek bi­rin­ci tor­ba­dan 2014 Dün­ya Ku­pa­sı ku­ra­la­rı­na gir­me­yi he­def­le­yen Hol­lan­da'nın bu ha­ya­li­ne Uru­gu­ay dar­be vur­du. Gü­ney Ame­ri­ka ele­me­le­ri­nin son ma­çın­da Ar­jan­tin'i 3-2 ye­nen Uru­gu­ay play-off'a git­me hak­kı el­de et­ti.

Bu yüz­den Hol­lan­da, Uru­gu­ay'ın As­ya ele­me­le­rin­den ge­len Ür­dün ile oy­naya­ca­ğı play-off ma­çı­nı kay­bet­me­si­ni bek­le­ye­cek. Uru­gu­ay ele­nir­se Por­ta­kal­lar İs­pan­ya, Ar­jan­tin, Al­man­ya, Bre­zil­ya, Bel­çi­ka gi­bi ta­kım­lar­la grup maç­la­rın­da eş­leş­mek­ten kur­tu­la­cak.

"Hayallerini sonlandırdık"

Hollanda basını İstanbul’daki 2-0’lık zaferlerini yazdı. De Te­leg­raf gazetesi "Por­ta­kal­lar, Türk ta­raf­tar­la­rı sus­tur­du",  Al­ge­men Dagb­lad ise "Tür­ki­ye'nin ha­ya­li­ni son­lan­dır­dık" yo­ru­mu­nu yap­tı.
Maç ön­ce­si Hol­lan­da milli mar­şı oku­nur­ken tri­bün­ler­den ge­len yu­ha­la­ma ses­le­ri­ni el işa­re­ti ile­ sus­tu­ran Ar­da Tu­ran da öv­gü al­dı. Bu ara­da İs­pan­ya'dan Mar­ca Tür­ki­ye için "Sen de Ro­man­ya gi­bi evin­de­ki öde­vi iyi yap­say­dın şim­di 'play-off'a kal­mış­tın. Ar­da'ya ya­zık ol­du" eleş­ti­ri­si yap­tı.

Hamza: Mayıs’a kadar Terim’leyim

Spor To­to Sü­per Lig ta­kım­la­rın­dan Ak­hi­sar Be­le­di­yes­por'da, tek­nik di­rek­tör Ham­za Ham­za­oğ­lu’ndan önem­li ka­rar. Ay­nı za­man­da A Mil­li Fut­bol Ta­kı­mı'nda tek­nik di­rek­tör Fa­tih Te­rim'in yar­dım­cı­lı­ğı­nı yap­tı­ğı­nı ha­tır­la­tan Ham­za­oğ­lu, "Mil­li Ta­kım'da­ki sü­re­cim, ge­le­cek yıl ma­yıs ayı­na ka­dar bu şe­kil­de de­vam ede­cek. Ma­yıs ayın­dan son­ra ko­nuy­la il­gi­li ka­rar ve­ri­le­cek" di­ye    ko­nuş­tu. De­ne­yim­li ho­ca, "Dün­ya Ku­pa­sı'nda­ki şan­sı­mı­zı de­vam et­ti­re­me­di­ği­miz için çok üz­gü­nüm" di­ye ko­nuş­tu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)