BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya'nın uçak önerisi ABD'de şaşkınlık yarattı----

Polonya'nın uçak önerisi ABD'de şaşkınlık yarattı

Polonya'nın uçak önerisi ABD'de şaşkınlık yarattı
09 Mart 2022 - 11:30 www.finansgundem.com

Polonya Dışişleri Bakanlığı, MiG-29 savaş uçaklarını ABD'ye vereceğini ve bu savaş uçaklarının Ukrayna tarafından kullanılmasına izin verecek bir düzenlemeyi ilerleteceğini bildirdi. Polonya'nın hamlesi tartışma yarattı.

Bakanlık açıklamasında, jetlerin Almanya'daki ABD Ramstein Hava Üssü'ne derhal ve ücretsiz olarak teslim etmeye hazır olunduğunu belirtildi ve “Polonya, ABD'den bize operasyonel yeteneklere sahip kullanılmış uçaklar sağlamasını talep ediyor” ifadeleri kullanıldı.

ABD şaşkın

Pentagon, Polonya'nın duyurusu hakkında hemen bir yorumda bulunmadı ve üst düzey bir ABD'li diplomat şaşkınlığını belirtti. ABD Dışişleri Müsteşarı Victoria Nuland, "Bildiğim kadarıyla, bu uçakları bize teslim etmeyi planladıkları önceden bize danışılmadı. Masama geri dönmeyi ve uçakları bize teslim etme tekliflerine nasıl yanıt vereceğimizi görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" diye konuştu.

Washington, Polonya'nın Ukrayna'ya Sovyet döneminden kalma savaş uçakları tedarik edeceği ve karşılığında kayıplarını telafi etmek için Amerikan F-16'larını alacağı öneriyi inceliyor.

Uçaklar büyük etki yaratmayacak

Ukraynalı pilotlar, Sovyet dönemi savaş uçaklarını uçurmak için eğitildiler. Eski Sovyet bloğu NATO üyeleri Bulgaristan ve Slovakya'nın da hava kuvvetlerinde halen Sovyet yapımı savaş uçakları var.

Polonya'nın Sovyet yapımı 28 MiG-29'unun teslimi, Batı'nın Rusya'yı caydırmak için daha fazlasını yapma kararlılığını göstereceği belirtiliyor. Ancak askeri açıdan sayası çok fazla olmayan uçakların büyük etki yaratması beklenmiyor.

Ruslar için kolay bir av olabilir

MiG-29'ların Rus hava kuvvetleri için kolay bir av olabileceği söyleniyor. Rusya, Ukrayna'nın hava kuvvetlerini desteklemenin Moskova'da çatışmaya katılmak olarak görüleceği ve tedarikçileri olası misillemeye açık hale getireceği konusunda uyarmıştı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, saldırı silahlarının teslimiyle ilgili herhangi bir kararın NATO üyeleri tarafından oybirliğiyle alınması gerektiğini bildirdi.

ABD'den Polonya'ya Patriot desteği

 

Pentagon'dan Polonya'nın MIG-29 teklifine ret

 

Polonya: MIG-29'ları ABD'ye vermeye hazırız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)