BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya'dan Ukrayna'ya krediyle silah desteği----

Polonya'dan Ukrayna'ya krediyle silah desteği

Polonya'dan Ukrayna'ya krediyle silah desteği
22 Ocak 2024 - 17:00 www.finansgundem.com

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Polonya’nın ülkesine krediyle silah sağlayacağını duyurdu

Başkent Kiev’de Polonya Başbakanı Donald Tusk ile görüşmesi sonrası sosyal ağ X'te (eski adıyla Twitter) açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın Polonya'dan krediyle silah satın alacağını duyururken, silah satın alımı için alınacak kredinin iki ülke arasında yeni bir işbirliği şekli olacağının da altını çizdi.

Zelenskiy, açıklamalarının devamında, “Polonya'nın Ukrayna'ya verdiği sarsılmaz destek ve yeni askeri yardım paketinin yanı sıra Ukrayna'nın ihtiyaçları için büyük ölçekli silah alımını amaçlayan yeni işbirliği biçimini takdir ediyoruz" diye yazdı.

Ukrayna lideri, ayrıca Tusk ile gelecekte ortak silah üretimi olanaklarını görüştüğünü de sözlerine ekledi. Görüşmeyle ilgili konuşan Polonya Başbakanı Tusk, Zelenskiy’nin ortak çalışma konusundaki açıklamasından çok memnun olduğunu söylerken, “Ortak işletmeler kuracağız, Polonya ve Ukrayna'da hem Ukrayna'da hem ülkemizde hem de tüm Avrupa'da savunma kabiliyetlerimizi artırmak için üretim yapacak ve faaliyet gösterecek firmalara yatırım yapacağız. Bu aynı zamanda her iki taraf için de karlı bir iş olacak” diye konuştu.

AB'den Ukrayna'ya 1.3 milyon top mermisi

 

Ukrayna ordusunda 262 milyon dolarlık yolsuzluk

 

Rusya: Ukrayna'ya savaşması için 203 milyar dolar harcandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)