BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya'dan Ukrayna'ya çağrı: Şikayetinizi geri çekin----

Polonya'dan Ukrayna'ya çağrı: Şikayetinizi geri çekin

Polonya'dan Ukrayna'ya çağrı: Şikayetinizi geri çekin
27 Eylül 2023 - 12:20 www.finansgundem.com

Polonya Tarım Bakanı Robert Telus, Ukrayna'ya, Varşova aleyhine Dünya Ticaret Örgütüne (DTÖ) yaptığı şikayeti geri çekmesi için çağrıda bulundu.

Polonya Tarım Bakanı Robert Telus, Ukraynalı mevkidaşı Mykola Solskyi ile yaptığı çevrim içi görüşmenin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Tahıl söz konusu olduğunda Polonya'nın pozisyonunun net olduğunu aktaran Telus, "Ukrayna'dan gelen tahıl Polonya pazarına giremez. Ukrayna tarafı pozisyonumuzu anlıyor." ifadelerini kullandı.

Telus, Ukrayna'ya, ülkeden tarım ürünleri ithalatına uyguladığı ambargonun uzatılması nedeniyle Polonya aleyhine Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) yaptığı şikayeti geri çekmesi için çağrı yaptı.

Ukrayna tahılının Avrupa'ya sorunsuz şekilde geçebilmesi için işbirliği mekanizmalarının kurulması gerektiğinin altını çizen Telus, "Bu, Polonya ve Avrupa Birliği'nin (AB) iyiliği için gereklidir." dedi.

AB Komisyonu, 15 Eylül'de Ukrayna'dan buğday, mısır, kolza tohumu ve ayçiçeği tohumu ithalatına yönelik geçici yasağı kaldırmıştı ancak Polonya, Macaristan ve Slovakya kısıtlamaları tek taraflı olarak uzatma kararı almıştı. Bu hamlenin ardından Ukrayna üç ülkeyi DTÖ'ye şikayet etmişti.

Polonya: Ukrayna önce yolsuzluğu yenmeli

 

Ukrayna'dan Polonya, Slovakya ve Macaristan’a dava

 

Polonya artık Ukrayna'ya silah göndermeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)