BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya'dan Ukrayna gıda ve tahılına ithalat yasağı----

Polonya'dan Ukrayna gıda ve tahılına ithalat yasağı

Polonya'dan Ukrayna gıda ve tahılına ithalat yasağı
15 Nisan 2023 - 18:05 www.finansgundem.com

Polonya'da iktidardaki PiS Partisinin başkanı Jaroslaw Kaczyński 'kendi çiftçilerini ve tarım sektörünü korumak' amacıyla Ukrayna’dan tahıl ve gıda ithalatını yasakladıklarını açıkladı

Polonya hükümeti kendi çiftçilerini ve tarım sektörünü korumak adına Ukrayna’da tahıl ve gıda ithalatını yasakladığını açıkladı. Açıklamayı iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi (PiS)’in başkanı Jaroslaw Kaczyński yaptı.

Ukrayna’dan ucuz olarak satın alınan tahıl birçok Avrupa ülkesiyle birlikte Polonya’ya da gidiyor. Tahıl ve gıda ürünlerinin Ukrayna’dan ucuz temin edilmesi Avrupalı çiftçileri zora sokuyor bu durumun farkında olan Polonya’da bu yıl yapılacak seçimleri de göz önünde bulunduran hükümet gıda ithalatını yasaklama kararı aldı.

Kaczyński, partisinin toplantısında yaptığı açıklamada “Bugün hükümet Polonya’ya tahıl ithalatını ve çok sayıda gıdanın ülkemize Ukrayna’dan girişini yasaklama kararı almıştır. Yasaklama kararı alınan ürünler arasından tahıldan bala kadar onlarca gıda ürünü var” diye konuştu.

Öte yandan Kaczyński, Polonya’nın Rusya’ya karşı savaşta Ukrayna’nın yanında olduğunu ve bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Ukrayna’yı her alanda desteklemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaczyński ayrıca Ukrayna’yla tahıl konusunu konuşmak üzere masaya oturmaya hazır olduklarını kararlarını Ukraynalı yetkililere de bildirdiklerini belirtti.

Polonya, çiftçilere tazminat ödeyecek

Polonya: Avrupa'nın en güçlü ordusunu kurmak istiyoruz

Polonya'da Ukraynalı mülteci sayısı 11 milyonu aştı

Wagner liderinden Putin'e çağrı: Ukrayna operasyonunu bitir

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)