BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya’da yaklaşık 16 ton insan külü bulundu----

Polonya’da yaklaşık 16 ton insan külü bulundu

Polonya’da yaklaşık 16 ton insan külü bulundu
14 Temmuz 2022 - 15:46 www.finansgundem.com

Polonya’da Naziler tarafından yakılarak öldürülen 8 bin kişinin külleri bulundu

Polonya’da Nazilerin ve Komünist yönetimin işlediği suçları araştıran Ulusal Anma Enstitüsü, ülkedeki eski bir Nazi toplama kampının yakınında yaklaşık 15,8 ton insan külünün keşfedildiğini duyurdu.

AFP’nin haberine göre, bu kalıntılar başkent Varşova’nın 150 kilometre kuzeyinde, Polonya’nın Almanya tarafından 1939 yılında işgalinin ardından inşa edilen ve Dzialdowo olarak bilinen Soldau isimli toplama kampının yakınlarındaki Bialucki Ormanı’nda ortaya çıkarıldı.

Soldau kampı, siyasi muhalifler, Polonyalı seçkinler ve Yahudileri gözaltına almak, başka yerlere transfer etmek ve öldürmek için kullanıldı.

Bazıları Soldau’da öldürülen kişi sayısının yaklaşık 30 bin olduğunu tahmin ediyor, ancak tarihi kaynaklara göre şu ana kadar doğrulanamadı.

Ulusal Anma Enstitüsü Başsavcısı Tomasz Jankowski, “Bölgedeki son keşif, burada en az 8 bin kişinin öldürüldüğünü ortaya koyuyor” dedi.

Jankowski’ye göre, yaklaşık 15.8 ton insan külünün bulunmasıyla orada en az 8 bin kişinin yakılarak öldüğü tahmin ediliyor.

Her bir insan cesedinin yakılması sonucu yaklaşık 2 kilo kül bırakıyor, böylece toplam 8 bin kişinin öldürüldüğü sonucuna varıldı.

Jankowski, toplu mezara gömülen kurbanların muhtemelen 1939 yılında öldürüldüğünü ve büyük çoğunluğunun Polonyalı seçkinler olduğunu söyledi.

1944’te Nazi yetkilileri, savaş suçlarının kanıtlarını silmek için Yahudi mahkumlara cesetleri kazmalarını ve yakmalarını emretti.

Pomeranian Tıp Üniversitesi’nde genetik araştırmacısı olan Andrzej Ossowski, küllerden örneklerin alındığını ve bir laboratuvarda inceleneceğini söyledi.

Ossowski, “Sobibor ve Treblinka’daki eski Nazi kamplarında yapılan benzer çalışmalar gibi kurbanların kimliği hakkında daha fazla bilgi edinmemizi sağlayacak DNA analizi yapabiliriz” diye ekledi.

Japon Başbakan Kişida: Abe'nin ölümünden polis sorumlu

 

Ünlü eğitimci Arıkan ve şoförü öldürüldü: Şüpheli kulüp başkanı yakalandı!

 

BM: Ukrayna’da ölen sivil sayısı 5 bini aştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)