BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJapon Başbakan Kişida: Abe'nin ölümünden polis sorumlu----

Japon Başbakan Kişida: Abe'nin ölümünden polis sorumlu

Japon Başbakan Kişida: Abe'nin ölümünden polis sorumlu
14 Temmuz 2022 - 15:07 www.finansgundem.com

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, eski Başbakan Abe Şinzo'nun öldürülmesinden polisi sorumlu tuttu. Kişida, güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu dile getirdi.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, 8 Temmuz'da seçim kampanyası için açık hava etkinliğinde konuşan Abe'nin öldürülmesinde yetersiz güvenlik önlemlerinin payı olduğunu vurgulayarak polisi suçladı.

Nara kenti Polis Müdürü Tomoaki Onizuka da Abe'nin korunmasında ve alınması gereken güvenlik önlemlerinde sorunlar olduğunun inkar edilemeyeceğini belirtmişti.

Abe suikastı

Abe, 8 Temmuz'da ülkenin Nara kentinde Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için açık hava etkinliğinde yaptığı konuşma sırasında göğsünden vurulmuştu. Saldırı sonrası ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Abe'nin öldüğü bildirilmişti.

En düşük silahlı suç oranına sahip ülke

2014'te silahlı saldırılarda sadece 6 kişinin öldüğü Japonya, dünyada en düşük silah bağlantılı suç oranına sahip ülkelerin başında geliyor. Japonya'da silah alabilmek için yazılı sınavların yanı sıra atış testlerinden de yüksek başarıyla geçilmesi gerekiyor.

Ruhsatlı silah alımının zorlaştırıldığı ülkede, sağlık raporu ve uyuşturucu testlerine ilaveten herhangi bir suç ya da aşırılık eğilimi ihtimaline karşın da detaylı sabıka kaydı isteniyor. Ülkede tabancalar doğrudan yasaklanırken, sadece av tüfeği ve havalı tüfeklere izin veriliyor.

Polis yılda bir kez silahları denetliyor

Ayrıca silah ve mühimmatın nerede saklandığının polise bildirilmesi zorunlu tutulurken, polis, yılda bir kez silahları denetliyor. Silah ruhsat süresinin 3 yıl ile kısıtlandığı ülkede süre bitiminde aynı prosedürlerin yeniden tamamlanması isteniyor.

Abe'nin cenazesi Tokyo'ya getirildi

 

Shinzo Abe suikastine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

 

Abe Şinzo, Japonya'nın en uzun süre görev yapan başbakanı olmuştu

 

Japonya’nın eski başbakanı Shinzo Abe'ye suikast

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)