BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPolonya MB faizi 25 baz puan artırdı----

Polonya MB faizi 25 baz puan artırdı

Polonya MB faizi 25 baz puan artırdı
07 Eylül 2022 - 17:22 www.finansgundem.com

Polonya Merkez Bankası ekonominin ikinci çeyrekte daraldığını gösteren rapor sonrası faiz artış hızını düşürerek politika faizini çeyrek puan artırdı.

Polonya Merkez Bankası, odağını enflasyonla mücadeleden ekonomik yavaşlamayı önlemeye kaydırmasıyla faiz artış hızını düşürdü.

Politika yapıcılar çarşamba günü politika faizini Bloomberg ekonomistlerinin anketinde medyan beklentiyle uyumlu olacak şekilde 25 baz puan artırarak 6,75’e yükseltti.

Art arda 11’inci kez artış yapan ve temmuz toplantısında faizleri 50 baz puan artıran bankanın kararı ekonominin ikinci çeyrekte daraldığını gösteren rapor sonrasında geldi.

Polonya Merkez Bankası Başkanı Adam Glapinski geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada faizlerin bir ya da iki kez daha artırılacağını ve sadece 25 baz puanlık artışlar yapılacağını söylemişti.

Glapinski enflasyonda son 26 senenin zirvesinin görüldüğü ülkede ilerleyen aylarda ekonominin soğumaya başlamasıyla enflasyonun da yönünü aşağı çevireceğini beklediğini vurguladı.

Bankanın başındaki isim alınan kararı perşembe günü yapılacak bir basın toplantısında kamuoyuna açıklayacak. Polonya Merkez Bankası enerji fiyatları ve hükümetin hanehalklarına vereceği desteğin büyüklüğü netleşmeden sıkılaşma döngüsünde sona gelindiğini duyurmak konusunda isteksiz davranıyor.

Ülkede ikinci çeyrekte GSYİH önceki üç aylık döneme göre yüzde 2,3 düşerken imalat endeksi ise art arda dördüncü ayında düştü.

Şili'den sürpriz faiz artışı

 

ABD ve Japonya'nın farklılaşan Faiz politikası

 

ECB`den 75 baz puan faiz artırımı bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)