BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya hava sahasına tanımlanamayan bir nesne girdi, NATO teyakkuz halinde----

Polonya hava sahasına tanımlanamayan bir nesne girdi, NATO teyakkuz halinde

Polonya hava sahasına tanımlanamayan bir nesne girdi, NATO teyakkuz halinde
29 Aralık 2023 - 23:46 www.finansgundem.com

Polonya Silahlı Kuvvetleri Operasyon Komutanlığı, ülkenin hava sahasına Ukrayna yönünden "tanımlanamayan, uçan bir nesne"nin girdiğini ve daha sonra radarda sinyalinin kaybolduğunu açıkladı

Polonya Silahlı Kuvvetleri Operasyon Komutanlığı'nın sosyal medya platformu X hesabından, Polonya hava sahasına tanımlanamayan bir nesne girmesine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, ülkenin hava savunma sistemi radarlarının, hava sahasına Ukrayna yönünden "tanımlanamayan, uçan bir nesne"nin girdiğini tespit ettiği kaydedildi.

Radara giren cismin sinyalinin daha sonra kaybolduğu ifade edilen açıklamada, cismi bulmak için arama çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Başbakan Donald Tusk'ın konuya ilişkin görüşmek üzere Savunma Bakanı Władyslaw Kosiniak-Kamysz, ordu komutanları ve ulusal güvenlik organlarını toplantıya çağırdığı aktarıldı.

"NATO, teyakkuz halindedir"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, konuya ilişkin X'te yaptığı paylaşımda, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşme gerçekleştirdiğini aktardı.

NATO'nun müttefiki Polonya ile dayanışma ve temas içerisinde olduğunu ve gelişmeleri takip ettiğini vurgulayan Stoltenberg, "NATO, teyakkuz halindedir." ifadesini kullandı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, Rusya'nın bugün ülkesine düzenlediği yoğun insansız hava araçları (İHA) ve füze saldırılarında kritik öneme sahip altyapıyı, sanayi ve askeri tesisleri hedef aldığını bildirmişti.

"Tanımlanamayan nesne Rus füzesi" iddiası

Polonya haber ajansı PAP'a göre, Polonya Genelkurmay Başkanı Wieslaw Kukula, hava sahasına giren tanımlanamayan nesnenin Rusya'ya ait füze olduğunu iddia etti.

Kukula, "Bir Rus füzesi, Polonya hava sahasına girdi ve çıktı. Elimizde buna ilişkin radar teyidi var." ifadesini kullanarak, füzenin Rusya'nın Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine gerçekleştirdiği saldırılar sırasında fırlatılanlardan biri olduğunu ileri sürdü.

Polonya Silahlı Kuvvetleri Operasyon Komutanı Maciej Klisz de füzenin, hava sahasının yaklaşık 40 kilometre içinde 3 dakikadan daha az uçtuğunu açıkladı.

İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin kanun teklifi Komisyon'da kabul edildi

 

Polonya AB'den 5 milyar euro avans alacak

 

Polonya'da yeni başbakan belli oldu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)