BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPolonya, Euro'dan korkuyor----

Polonya, Euro'dan korkuyor

Polonya, Euro'dan korkuyor
27 Şubat 2013 - 08:35 www.finansgundem.com

Polonya, Euro Bölgesi'ne katılma konusunu 2015 sonrasına erteledi

Polonyalı liderler, Euro Bölgesi'ne katılma konusunu 2015 yılındaki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin ardından gündeme alacaklarını söyledi.
Euroactiv'in haberine göre, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, Başbakan Donald Tusk ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 'Polonya'nın Euro Bölgesi'ne katılımıyla ilgili sakin kararlar alabilmek için, 2015 seçimlerinin ardından Maastricht kriterlerine odaklanabileceğimizi düşünüyorum' dedi.
Avrupa Birliği'ne 2004 yılında katılan Polonya, Euro Bölgesi'ne katılmak için gereken Maastricht Anlaşması kriterlerini 2015 yılında karşılayacağını açıklamıştı.
Cumhurbaşkanı, yeni hükümetin, 'Polonya ekonomisini sağlama almak ve Euro Bölgesi'ne katılımın ardından da rekabet gücünü korumak için gereken tüm unsurlara sahip olacağını' söyledi.
Tusk da Cumhurbaşkanı'nın planlarına katıldığını belirterek, 'Polonya, Euro Bölgesi'ne yapıcı, sakin ve kararlı bir şekilde yaklaşıyor. Hedefimiz, Polonya devleti ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamak' dedi.
İki lider daha önce Polonya'nın Euro'ya katılma kararını ne zaman alması gerektiğiyle ilgili anlaşmazlık yaşamıştı.
Tusk geçtiğimiz ay Polonya'nın Euro Bölgesi üyeliğini tekrar gündeme taşıyarak, bu konuda önümüzdeki aylarda bir karar alınmasını istemişti. Komorowski ise bu kararı almadan önce Maastricht kriterlerinin karşılanması gerektiğini savunmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)