BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPolitika yeni ayarlama yapılacak!----

Politika yeni ayarlama yapılacak!

Politika yeni ayarlama yapılacak!
19 Haziran 2013 - 09:09 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Hirohiko Kuroda istikrarı geri kazanmayı bekliyor

Japonya Merkez Bankası Başkanı Hirohiko Kuroda, Japonya'da finansal piyasaların esas olarak denizaşırı faktörlerden kaynaklı olmak üzere Mayıs ayının ikinci yarısından bu yana biraz istikrarsız olduklarını, ancak zaman içinde istikrarın geri kazanılmasını beklediğini söyledi.
Kuroda yaptığı açıklamada, "BOJ, ekonomi ve fiyatlara yönelik aşağı ve yukarı yönlü riskleri değerlerdirecek ve ihtiyaç olduğunda politika ayarlamalarını sürdürecek. 4 Nisan'da aldığımız kararlar BOJ'un 2 yıl boyunca başka adım atmayacağı anlamına gelmediğini belirtti.
Kuroda, "Eğer ekonomide keskin değişiklikler olur, 4 Nisan kararlarının yeterli veya aşırı olduğunu karar verirsek gerekli politika ayarlamalarını yapacağız" diye konuştu.
"BoJ'un hükümetin borcunu parasallaştırdığı izleniminden kaçınılmalı, Japonya'nı kamu finansmanına güven sürdürülmeli" diyen BoJ Başkanı, bankaların kredilerde büyümeyi daha da artırmalarına ihtiyaç olduğunu, bankanın  Japon devlet tahvili alımları borç finansmanı olarak görülür ise faizler yükseleceğini dile getirdi.
Reel faiz oranları enflasyon bekleyişlerinde artışın sonucu olarak düşütüğünü kaydeden başkan, reel faiz oranlarında düşüş şirketlerin sermaye harcamaları için pozitif olduğunu belirtti.
Kuroda, "eğer ekonomide ve piyasa şartlarında değişiklik olursa para politikasında gerekli ayarlamaları yapacağız, 4 Nisan kararları, gelecek 2 yılda hiç hareket etmyeceğimiz anlamına gelmiyor" dedi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)