BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolisler artık onun içinde ceza kesebilecek!----

Polisler artık onun içinde ceza kesebilecek!

Polisler artık onun içinde ceza kesebilecek!
21 Kasım 2019 - 11:12 www.finansgundem.com

Kabahatlar Kanunu'nun ilgili maddesinde yapılacak değişiklik ile belediye sınırları dışındaki alanlarda çevreyi kirletenlere yönelik polis ve jandarmanın da ceza kesmesine imkan verilecek.

5326 sayılı Kabahatlar Kanunu'nun çevre kirliliğine yönelik yaptırımlarını öngören 41. maddesinde çok önemli bir değişiklik yapılıyor.

Düzenleme sonrasında çevreyi kirletenlere artık belediyeye bağlı zabıtaların yanı sıra polis ve jandarma personelleri de ceza kesebilecek.

Mevcut düzenlemeye göre belediye sınırları içerisinde oluşabilecek çevre kirliliğine yönelik kabahati işleyenlere cezai işlem uygulanıyor. Bu kabahatler dolayısıyla idarî para cezasına ise belediye zabıta görevlileri karar veriyor.

Meydana gelen kirliliğin kişi tarafından derhal giderilmesi halinde ise idarî para cezasına karar verilmeyebiliyor.

KOLLUK KUVVETİNE DE CEZA YETKİSİ

Yapılacak değişiklik ile 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu 41. maddede yer alan, ''Bu kabahatler dolayısıyla idari para cezasına belediye zabıta görevlileri karar verir.'' fıkrası ''Bu kabahatler dolayısıyla idari para cezasına belediye sınırları içerisinde belediye zabıta görevlileri, belediye sınırları dışında kolluk kuvvetleri karar verir.'' şeklinde değiştirilecek.

Yine aynı kanunun ilgili maddesinin ''Bu madde hükümleri, belediye sınırları içinde uygulanır.'' fıkrası ise yürürlükten kaldırılacak.

Kabahatlar Kanunu'na göre çevreye kirletmenin cezası 5 bin TL'ye kadar çıkıyor. (Yeni Şafak)

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim Kisim03 Aralık 2019 22:38

    Ey idareciler bu kanunu yurttaşlara tebliğ ettiniz mi! Herkese mesaj mail atilabilir(okudum anladım

  • EMMİ22 Kasım 2019 13:49

    Kanun kanun çıkartın uygulamadıktan sonra bu kanunlar çıkalı yıllar oldu çıkınca göstermelik  birkaç kişiye  ceza kesilir o kadar duraklar çöplük sigara izmariti. Kapalı çarşıda esnaf müşteri herkes sigara içer kim takip ediyor şikayet ettim bekledim gelen olmadı.

  • Atakan 22 Kasım 2019 00:51

    Suç işleyenleri torbacıları hırsızları kaçan suçluları vurma yetkisi verin sokaklarda tehlikeli beslenmesi yasak olan köpekleri gezdirenlere ceza yazın çıkarılmış kanunları uygulayınız

  • kafa21 Kasım 2019 23:05

    21 yy da golu kururduk tanker ile tekrar gol yapacağız allahım bu kafadan bizi koru yarap.

  • HALE AYGÜN21 Kasım 2019 16:16

    12000 YILLIK GÖLÜ YOK EDENLERE NE CEZA VERİLDİ MERAK EDİYORUM 

  • mali21 Kasım 2019 15:58

    Ucu açık yetki verilmemeli. Örneğin ateş yaktın. Dumanı beni rahatsız etti diye şikayette bulundum. Beş bin tl ceza olmamalı.

  • ve21 Kasım 2019 15:57

    ben bir kere ceza yedim. hatalı patk mekanımış. karanlık ışıklandırma yok levha göremedim. neyse araçlar dizilidi bende kenara park ettim. bir memur geldi. resmi çekti gitti... sonra yanına gittim sorun ne. hatalı park vb. vb. ok tamam dedim. neyse.. ama ne oldu? 15 araç var.. tek eza uygulanan ben oldum. şimdi yetki var.memur delil aldı itiraza karşın. ben ne yapabilirim bu durumda? hukuk bana işlerken, neden diğerlerine işlemiyor? ben bunu yaşadım. artık düğün dernek vardıda orda onlara serbest banamı yasakdı.. yada benım araç yerıne başka araçlarmı gelecekti, park edecektı?. Allah bilir. cennet gibi ülke ama, bazı gruplaşmalar bu ülkeyi cehenneme çevirmeye çalışıyor.bu kurallar kanunlar iyi güzel ama kım nasıl uygulayacak? orası çok önemli. yeni daha, baklavacı arabanın tepesinde zıplıyor, hamıle kadın video çekti. adam emniyete gitti, amir zengin suç işleyen adamı kapıda karşıladı. yani böyle ülkedeyiz. kanun çıksa ne olur çıkmasa ne olur?

  • ...21 Kasım 2019 15:52

    Dün belgesel isledim. olay singapurda geçiyor. kaçak ve yaban hayatı kontrolu yetkilileri ileri derecede kolluk güçlerine verilmiş. Amaç kötü insanların caydırıcılığı ve sorun karşısında silahlı kolluk güçleri ile korkutulması. ilk bu olay olunca, kötüler işerlien kolluk güçlerine dahil etmeye başlamışlar. yani para denen şeyle işleri kontrol altına almayı başarmışlar. sonrasında sadece bir avuç kişi istediğini yapar olmaya başlamış. Burada şunu öğrenmiş.er yetki vrilebilir. yetki devlet adına kullanılırsa caydırıcı oluyor. ama o yetkiyi kontrol edenlerde parayı tercih edince devlet kontrolü kaybettiğini anlamıyor. özetle. denetim ve denetleme mekanizması çok önemli. uyuşmazlıklarda, sorunlarda, yaptırımların denetlenmesi vatandaşca olabilir. kanada ve abd de bu var. bu sayede sorunları fakir, işsiz bir kişid ahi devlet kademesine iletebiliyor. Devletimizin en büyük sıkıntısı denetim mekanizması. vatandaş tek denetçi olmalı.  

  • Hasanby21 Kasım 2019 15:34

    Verilen yetki Belediye sınırları dışındaki yerler için.