BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPKK havadan, IŞİD karadan vuruldu----

PKK havadan, IŞİD karadan vuruldu

PKK havadan, IŞİD karadan vuruldu
24 Temmuz 2015 - 23:10 www.finansgundem.com

Diyarbakır'daki üsten F-16'lar yine havalandı. Ancak bu kez jetler K. Irak'taki PKK kamplarını vurdu. Suriye'deki IŞİD mevzileri ise karadan vuruldu

Türk Silahları Kuvvetleri dün sabaha karşı IŞİD mevzilerine yönelik hava harekatı operasyonunun ardından bu gece yarısına doğru Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bombaladı. Suriye'deki IŞİD mevzileri ise karadan Obüslerle topçu ateşine tutuldu.

Gece yarısına doğru Diyarbakır’dan kalkan Pars filosuna ait F-16’lar'ın yine Suriye'deki IŞİD mevzilerini bombalayacağı sanıldı. Ancak bir önceki operasyonun aksine aradan bir saat geçmesine rağmen Kilis semalarında F-16'lar görülemedi. İlk operasyonda Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar 13 dakika sonra Kilis semalarında görülmüş ve ardından patlama sesleri gelmişti. 

F-16'ların Diyarbakır'dan kalktıktan sonra nereye gittikleri bir süre sonra anlaşıldı. 

Kuzey Irak'ta PKK kampları vuruldu

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 3 kol halinde kalkan dokuz F16 savaş uçağı saat 22.55 sıralarında Çukurca'dan sınırı geçerek Irak hava sahasına girdi. Türk savaş uçakları saat 22.55'ten itibaren Kuzey Irak'ta bulunan PKK'ya ait hedefleri bombaladı. 5 bölgede bombalanan hedefler arasında örgüte ait eğitim tesisleri, sığınaklar ve uçaksavar bataryalarının olduğu öğrenildi. Jetlerin Zap, Basyan, Gare, Avaşin ve Metina'daki PKK kamplarını vurduğu bilgisi alındı. F-16'ların bombardımanı sırasında Kuzey Irak'taki PKK kamplarının karadan da ateş altına alındığı öğrenildi. Hedefler arasında Kandil'in de bulunduğu ifade ediliyor.

KANDİL BOMBALANDI

PKK’nin üst düzey yöneticilerinin bulunduğu Kandil’in de bombardımanda hedef alındığı belirtiliyor. Operasyonda örgüte ait eğitim tesisleri, sığınaklar ve uçaksavar bataryalarının hedef alındığı öğrenildi. 

DİYARBAKIR'DAKİ ÜSTE BÜYÜK HAREKETLİLİK

Diyarbakır'daki üsten kalkış yapan uçaklar  23.50'de dönüşe başladı. Ancak saat 00:00'da da 6 uçağın yeniden havalandığı görüldü. 20 jetin katıldığı tahmin edilen operasyonun ardından tüm uçaklar saat 01.20'de Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ndeki hangarlarına geri döndü. ildi. 

IŞİD BOMBALANDI MI?

Bu arada son operasyonda IŞİD güçlerinin de vuruludğu iddia edildi. Ancak IŞİD mevzilerine Türk F-16'larının mı yoksa koalisyon güçlerinin mi bombardıman yaptığı netlik kazanamadı. Ancak Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada, Suriye'deki IŞİD mevzilerinin karadan Obüsler tarafından top atışına tutulduğu bildirildi. 

İNCİRLİK'TEN DE UÇAK KALKTI

Öte yandan Adana'daki İncirlik Üssü'nden de F-16 uçaklarının havalandığı görüldü. Ancak bu uçakların Türkiye'ye mi yoksa ABD'ye mi ait olduğu öğrenilemedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)