BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPKK çekilmeye başladı!----

PKK çekilmeye başladı!

PKK çekilmeye başladı!
08 Mayıs 2013 - 14:04 www.finansgundem.com

PKK üyelerinin, saat 03.00'ten itibaren gruplar halinde sınır dışına çekilmeye başladığı öğrenildi

Hakkari merkeze bağlı Cilo-Buzul Sat Dağları, Ağaçdibi köyü bölgesi, 3 bin 600 rakımlı Berçelan Yaylası, Ceylanlı köyü bölgesi, Hakkari-Şırnak güzergahında bulunan Kato Dağı, Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Kazan Vadisi, Işıklı, Kavuşak, Minyanış, Cevizli ve Kavuşak köyleri ile Çukurca’ya bağlı Uzundere beldesine bağlı kırsal kesimlerde bulunduğu iddia edilen PKK üyelerinin, sabah saat 03.00’ten itibaren gruplar halinde çekilmeye başladığı belirtildi. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı köylüler de, PKK üyelerinin gruplar halinde bölgeden çekildiklerini doğruladı.
Hakkari’de herhangi bir hava hareketliliği yaşanmazken, insansız hava araçlarının (İHA) da bölgede görünmediği belirtiliyor. Sınır boylarında bulunan askerlerin çekilme anına tanıklık edip etmediği hakkında ise net bir bilgi alınamadı. Bazı köylüler, bölgede herhangi bir askeri operasyona tanıklık etmediklerini ifade etti.
DEMİRTAŞ: “GECE HAREKET EDİYORLAR”
AFP'ye konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Çekilmenin başladığını biliyoruz" dedi.
Demirtaş, PKK'lıların, hem olası gerginliklerin önüne geçmek hem de güvenliklerini tehlikeye atmamak için hava karardıktan sonra hareket ettiklerini söyledi.
BDP lideri, "Gündüzleri görünmeyip, geceleri hareket etmeyi tercih ediyorlar" diye konuştu.
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da, Associated Press'e yaptığı açıklamada, ilk grup PKK'lının Kuzey Irak'taki kamplara doğru hareket ettiğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)