BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPKK bu ülkelere çekilecek----

PKK bu ülkelere çekilecek

PKK bu ülkelere çekilecek
25 Mart 2013 - 10:06 www.finansgundem.com

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK çekilirken bir hamle yapmazsa müdahale etmeyecek. İşte TSK'nın çekilme planı...

Başbakan’ın, “PKK çekilirken infaza izin vermeyiz” açıklamasının ardından bu konuda TSK’nın izleyeceği yol haritasına VATAN ulaştı.
Çeşitli askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, çekilme sürecinde hükümetin tutumuna uyumlu hareket edilecek ve PKK’lılara müdahale edilmeyecek. Ancak çekilme sırasında hükümetin iradesine TSK’nın uyumu noktasında, hükümetin boşluğu doldurması bekleniyor. Bu boşluğun nasıl doldurulacağını hükümet belirleyecek. Çekilme sürecine dair özel bir düzenleme ya da emrin henüz söz konusu olmadığı, dolayısıyla uygulama aşamasına ilişkin bazı soru işaretlerinin varolduğu öğrenildi.
SABOTAJ OLURSA...
Kaynaklar, çekilme sırasında provokatif eylemler olabilme ihtimaline dikkat çekerek, “PKK’lılar arasında çekilme aşamasında süreci sabote etmek isteyen bazı gruplar olabileceğini, bunların ateş açması durumunda TSK’nın gerekli tedbirleri alacağını” kaydetti.
KANDİL'DE OPERASYON YOK
TSK, baharla birlikte bölgeye takviye seçkin birliklerini gönderiyordu. Ancak yaşanan süreç nedeniyle bölgeye mevcut birliklerin dışında ekstra kuvvet gönderilmeyeceği öğrenildi. Bölgede, PKK unsurlarının operasyon hazırlığı tespit edilirse, müdahale edilecek, ancak onun dışında operasyon yapılmayacak. Ayrıca ciddi bir tehdit gelmedikçe Kandil’e de operasyon yapılmayacak.
1500 PKK'LI İÇERİDE
Askeri kaynaklar Türkiye sınırları içerisinde sayıları 900 ile 1500 arasında PKK’lı olduğunu belirtiyor.
İstihbarat birimlerinin elde ettiği bilgilere göre, silahlı PKK 'lıların ilk çekileceği alanların İran topraklarındaki Şehidan kampı ile Suriye ’nin Kobani, Kamışlo ve Afrin bölgeleri olacağı öğrenildi.
PKK BU ÜLKELERE ÇEKİLECEK
Türkiye’den Kandil’e çekilmenin ise ‘yoğunluk’ nedeniyle olmayacağı belirtildi. Türkiye toprakları içerisinde bulunan örgüt elemanlarının günler öncesinden çekilmeye başladığı öğrenildi. İran’ın PKK’sı olarak bilinen PJAK kontrolündeki Şehidan kampına ise ağırlıklı olarak üst düzey yöneticiler yerleşti.
Türkiye sınırına yakın olan Zap, Haftanin bölgelerinde bulunan kamplara Hakkari ve Şırnak bölgesinde bulunan örgüt üyelerinin gideceği haberleri alındı. Ancak kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgede halen çekilme olmadığı öğrenildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)