BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda Moody's beklentisi arttı----

Piyasalarda Moody's beklentisi arttı

Piyasalarda Moody's beklentisi arttı
29 Mart 2013 - 09:55 www.finansgundem.com

S&P'nin not artırımından sonra Moody's ile ilgili beklentilerin arttı

Küresel piyasalardan pozitif yönde ayrışan yurtiçi piyasalar için analistler ''sıfırcı hoca'' lakaplı S&P'nin not artırımından sonra Moody's ile ilgili beklentilerin arttığını belirtiyor.
Küresel piyasalarda, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde bankaların 12 gün aradan sonra açıldığı ilk günün stresinin ortadan kalkması ve tepki alımlarıyla dün pozitif hava hakimdi.
Bugün Paskalya tatili nedeniyle kapalı olacak ABD hisse senetleri piyasasında Dow Jones'un rekor geliştirmelerine S&P 500 endeksi de katıldı. Dün gün içinde 1.570 puanı gördükten sonra günü yüzde 0,41 oranında yükselişle tarihi kapanış rekorunu kırarak 1.569 puandan tamamladı. S&P'nin önceki kapanış rekoru 9 Ekim 2007 tarihindeki 1.565 puan seviyesindeydi.
Avrupa tarafında dün Güney Kıbrıs'ta 12 gün aradan sonra açılan bankalara yönelik endişelerin gerçeklememesi ve toplumsal herhangi önemli bir olayın yaşanmaması tepki alımlarının etkisini artırmasına neden oldu. Avro/dolar paritesinin 1,2750 desteğinde ikinci dibi yaparak toparlanması hisse senedi piyasalarında da görünümü pozitife çevirdi ve borsalar çok güçlü olmasa da günü yükselişlerle tamamladı.
Yurtiçinde ise kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'Nin notunu ''BB''den ''BB+''ya yükseltmesinin moraliyle güne başlayan İMKB'de endeks kısa vadeli dirençlerini kırarak günü 85.000 puanın üzerinde tamamladı. Piyasada ''sıfırcı hoca'' olarak nitelendirilen S&P'nin not artırması, Türkiye'yi aynı notla değerlendiren Moody's'in not artırabileceği beklentilerini kuvvetlendirirken, S&P'den önce Moody's'ten yılın ikinci yarısında not artırımı gelebilir diyen analistler S&P'den sonra her an gündeme gelebileceği şeklinde değerlendirme yapıyor.
Analistler bugün TUİK tarafından açıklanacak dış ticaret istatistiklerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.
AA Finans ''Dış Ticaret Beklenti Anketi''ne katılan ekonomistler şubat ayında dış ticaret açığının 8,5 milyar dolar olmasını bekliyor. 17 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen ''Dış Ticaret Beklenti Anketi''ne göre ekonomistlerin şubat ayında dış ticaret açığı beklentilerinin ortalaması 8,5 milyar dolar oldu.
Ankete katılan ekonomistler arasında şubat ayı dış ticaret açığına ilişkin en yüksek beklenti 9,5 milyar dolar, en düşük beklenti 6,9 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Öte yandan, ankete katılan ekonomistlerin beklentilerinin ortalamasına göre, şubat ayında ihracatın 12,2 milyar dolar ve ithalatın ise 20,6 milyar dolar olması tahmin edilirken, yıl sonu dış ticaret açığı beklentilerinin ortalaması ise 96,2 milyar dolar oldu.
TUİK'in açıkladığı verilere göre ocak ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,2 artarak 11 milyar 509 milyon dolar, ithalat ise yüzde 7,6 artarak 18 milyar 800 milyon dolar olmuştu. Dış ticaret açığı ise aynı dönemde yüzde 2,4 artarak 7 milyar 291 milyon dolara yükselmişti.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
10.00 Türkiye, şubat ayı dış ticaret dengesi
14.00 Türkiye, TCMB son PPK toplantısının tutanakları
14.30 ABD, şubat ayı kişisel gelirler ve harcamalar
15.55 ABD, mart ayı 2. Dönem Michigan Ünv. tüketici güven endeksi
17.00 Türkiye, Hazine iç borçlanma stratejisini açıklayacak
   
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)