BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda asgari ücret tedirginliği----

Piyasalarda asgari ücret tedirginliği

Piyasalarda asgari ücret tedirginliği
13 Kasım 2015 - 08:22 www.finansgundem.com

Tahvil piyasası yatırımcıları, hükümetin asgari ücret vaadinin enflasyonu artıracağı endişesi ile tedirgin

Tahvil yatırımcıları, asgari ücrette artırım vaadi ile birlikte, seçim vaatlerinin yan hasarlarının olabileceği endişesi ile tedirgin.
 
AK Parti, seçim kampanyası sırasındaki vaatlerinden biri olan asgari ücretin yüzde 30 artırılmasının uygulanacağını kaydetmesi, enflasyonun hedef seviyesinin üzerindeki yüksek seyrini sürdüreceği ve merkez bankasının düşük faizlerle ekonomiyi destekleme yeteneğini yitirebileceği endişelerin artırdım Bu görünüm, yatırımcısına bu çeyrekte yüzde 10 kadar kazandıran TL cinsinden tahvillerin cazibesini azaltabilir ve kazançlar 1 Kasım seçimlerinin ardından bir miktar zemin kaybetti.
 
Türk Ekonomi Bankası stratejisti Erkin Işık, Bloomberg News'a yaptığı değerlendirmede, "Gelecek yıl asgari ücreti artırma planı yalnızca enflasyonun yükselme riskini  artırmayacak, aynı zamanda birim emek maliyetlerinde de bri sıçramaya neden olacak," dedi ve Tahvil faizlerinin daha da düşmesi, enflasyon beklentilerindeki düşmeye bağlı ve bu da şimdilik zor görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)