BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalara Mehmet Şimşek dopingi----

Piyasalara Mehmet Şimşek dopingi

Piyasalara Mehmet Şimşek dopingi
01 Haziran 2023 - 20:57 www.finansgundem.com

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminin başına geçmesi beklenirken, piyasalarda olumlu hava hakim

FINANSGUNDEM.COM

28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun da tamamlanarak sonuçların netleşmesinin ardından, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in adının ekonomi yönetimi için geçmesi piyasalarda olumlu bir hava yarattı.

Seçim belirslizliği nedeniyle geçtiğimiz günlerde 700 puanın üzerini gören Türkiye'nin CDS risk primi, 'Şimşek' etkisiyle bugün 600 puanın altına indi.

Borsa İstanbul'da 2. turun ardından son dört işlem gününü salı günü hariç yükselişle tamamladı.

ŞİMŞEK KENDİ EKİBİNİ KURUYOR

Borsa Gündem'e gelen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2. turun hemen ardından 29 Mayıs'ta bir görüşme gerçekleştiren Mehmet Şimşek'in ekonominin başına geçmesine artık kesin gözle bakılıyor.

Şimşek'in kendi ekibini kurmak için ciddi bir çalışma içerisinde olduğu, ekonomi yönetiminin başına geçtiğinde ise mevcut durumdan farklı bir anlayışla ekonomiyi yöneteceği de konuşulanlar arasında.

ERDOĞAN SEÇİNDEN ÖNCE SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden önce katıldığı bir televizyon programında ekonomi yönetimine ilişkin ipuçları vermiş ve Mehmet Şimsek hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan açıklamasında "Önümüzdeki dönem ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için şimdiden ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Uzun yıllar ekonomi yönetimimizde yer alan Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonunda bir ekip, bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Çelik: Mehmet Şimşek bu sürece katkı vermek istiyor

 

Erdoğan, Mehmet Şimşek ile bir araya geldi

 

Cumhurbaşkanlığı'ndan Mehmet Şimşek açıklaması

 

Mehmet Şimşek ismi yeniden gündemde

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Medeni02 Haziran 2023 13:02

    Yaşasın ilim yaşasın bilim yaşasın medeniyet yaşasın liyakat kazansın insanlık demokrasi özgürlük hürriyet ülkeye hayırlı uğurlu olsun

  • Gürsel 02 Haziran 2023 10:48

    Gercek doping IMF ile anlaşılır saçma sapan program bile olmayan uygulamalar terk edilirse ekonominin bilimsel gerçeklerine dönülürse ancak olur

  • Filozof02 Haziran 2023 00:51

    Çağa zamana günümüz ekonominin bilimsel gerçeklerine uygun liyakat sahibi ortacağ gerisinin karanlıklarından uzak kadroların her ülkenin sahip olması gereken kurumların içindeki kişiliklerdir