BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalara ABD morali----

Piyasalara ABD morali

Piyasalara ABD morali
14 Haziran 2013 - 09:11 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar, beklenenden iyi çıkan ABD verilerinden olumlu etkileniyor

Piyasalar "ABD verilerinden" memnun Tweet Asya hisse senetleri, ABD'de perakende satışlar ve istihdam verilerinin beklenen iyi çıkmasının desteği ile, "düzeltmeye" girdikten sonra, Japonya hisselerinin öncülüğünde toparlandı. Yen ve Güney Kore wonu ralli yaparken, metaller yükseldi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi, Japonya'da Topix Endeksi'nin yüzde 2.4'lük yükselişinin de desteği ile, Tokyo saati ile 13:21'de yüzde 1.4 yuakrıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin dün New York'ta bu hafta ilk kez yükseliş göstermesinin ardından, yüzde 0.3 geriledi. İngiltere'de FTSE 100 vadeli kontratları yüzde 0.4 yükseldi. yen, won dışında, 16 önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kazandı. Won dolar karşısında yüzde 0.4 tırmandı. Bakır yüzde 1.1 yükselirken, Asya'da tahvil riski düştü.
MSCI Asya Pasifik Endeksi, dün itibariyle, 20 Mayıs'ta gördüğü 2013 yılı zirvesinden yüzde 11 düştü ve piyasa değerinden 1.06 trilyon dolar silindi. Yatırımcılar, Citigroup Inc.'ye göre, 12 Haziran ile biten haftada, küresel hisse senedi fonlarından 8.5 milyar dolar çıkardı. Japonya Merkez Bankası, ekonominin yukarı yönde kıpırdadığını kaydederken, yen dün, merkez bankasının daha önce görülmemiş büyüklükte teşvik açıklaması ve volatilitenin artmasından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Bugün ABD'de açıklanacak olan Mayıs ayı sanayi üretimi verisinin artış göstermesi bekleniyor.
Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. yatırım strateji müdürü Shane Oliver, "İyi ekonomik veriler var ve Fed'in faizleri zamansız artıracağı korkusu azaldı. Bu durum ABD hisse senedi piyasasına destek oldu ve Japonya ve Asya piyasalarına destek oluyor," dedi ve "Mevcut küresel büyüme dinamiklerine bakın ve bunlar avantajlı kalmaya devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)