BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar Yunanistan'dan kaygılı----

Piyasalar Yunanistan'dan kaygılı

Piyasalar Yunanistan'dan kaygılı
12 Mayıs 2015 - 08:26 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar, bir türlü çözüme kavuşamayan Yunanistan sorununu yakından izliyor

Asya tahvilleri, dün ABD ve Avrupa'da görülen satış dalgasını takip ederken, euro, Yunanistan'ın mali yardıma hak kazanıp kazanamayacağına ilişkin tartışmaların etkisi ile dalgalı bir seyir izledi.

Japonya ve Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizleri, Tokyo saati ile 12:28'de, en az beş puan yukarıda seyrediyordu ve gösterge ABD Hazine tahvillerinin faizi bu yılın en yüksek seviyesi yakınında kaldı. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 düştü ve Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri değer kaybetti. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları fazla değişmedi. Euru önceki kapanış seviyelerini korurken, Asya'daki gelişen ülkelerin paralarını içeren endeks dört haftanın en düşüğüne indi.

Goldman Sachs Group Inc., Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal genişleme planına ilşkin abartılı beklentilerin küresel tahvil değerlemelerini aşırı seviyelere çıkardığını ve bunun da Avrupa tahvillerinde "büyük çaplı ve sürekli" bir satış tetiklediğini ve bu satışların diğer piyasaları etkilediğini kaydetti. Tetkililer, Yunanistan'ın, AMB'nin Yunan bankalarına sağladığı acil fonlamayı yeniden değerlendirmeye alması ile birlikte, Uluslararası Para Fonu'na (IMF) yapacağı borç geri ödemesini hazırladığını kaydettiler.

Standard Chartered Bank kıdemli stratejisti Manpreet Gill, "Mayıs ayının ilk yarısı, risk olayları açısından, uzun zamandır görmediğimiz kadar yoğun," dedi ve "Piyasalar, yılın ilk çeyreğiinin ne denli güçlü olduğu dikkate alındığında, bu yoğun takvime tepki veriyor ve kar realizasyonu için fırsat arıyor. Tüm varlık sınıflarında gördüğümüz bu" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)