BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar tarım dışı istihdama kilitlendi----

Piyasalar tarım dışı istihdama kilitlendi

Piyasalar tarım dışı istihdama kilitlendi
05 Temmuz 2013 - 09:10 www.finansgundem.com

Küresel piyasaların yaklaşık iki haftadır beklediği ABD tarım dışı istihdam verisi bugün saat 15.30’da açıklanacak.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke’nin 19 Haziran’da yaptığı konuşmada verilere bağlı olarak parasal genişlemenin bu yıl eylül ayında sınırlandırılabileceği ve 2014 yılında sonlandırılabileceği açıklamasının ardından satış baskısı altında kalan piyasalar bugün açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerine odaklanmıştı.
Fed’in politikaları üzerinde önemli derecede etkili olan işsizlik verilerinin kötü gelmesi durumunda parasal genişlemeye yönelik iyimserliğin artacağını ve özellikle gelişmekte olan ülke piyasalarının birkaç gündür devam eden dengelenme sürecinin ardından yükselişe geçebileceğini tahmin eden analistler, yurt içinde de tahvil-bono piyasası ve BIST 100 endeksinin de pozitif seyredebileceğini kaydediyor.
Dün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin faizlerin uzun bir süre daha bu veya daha düşük seviyelerde olacağını açıklamasının ardından avronun diğer para birimleri karşısında düşüşe geçtiği ve hisse senedi piyasalarında alışların güçlendiği görüldü.
Yurt içinde tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi yükselişle başladığı günde yatay bir seyir izlerken, BIST 100 endeksi ise küresel hisse senedi piyasalarına paralel olarak yükselişe geçti ve yüzde 2,29 oranında değer kazandı.
Dün ABD piyasalarının kapalı olduğu günde Almanya’da DAX endeksi yüzde 2,10 oranında değer kazanırken, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 2,89, İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 3,07 oranında değer kazandı.
Bugün ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirten analistler, BIST 100 endeksinin 75.000 puanın üzerinde kalması durumunda pozitif görünümün devam edebileceğini, bu seviyenin altında ise satış baskılarının azalabileceğini kaydediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
13.00 Almanya, mayıs ayı fabrika siparişleri
14.30 Türkiye, TCMB nisan ayı konut fiyat endeksi
15.30 ABD, tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri
17.30 Türkiye, Hazine haziran ayı nakit dengesi
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)