BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar için her araca başvuracağız!----

Piyasalar için her araca başvuracağız!

Piyasalar için her araca başvuracağız!
02 Ekim 2013 - 16:18 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Mario Draghi, Paris'teki toplantıda piyasalar için her türlü araca başvurmaya hazır olduklarını söyledi

Avrupa Merkez Bankası, (AMB) faizi yüzde 0,5'te sabit tuttu. AMB Başkanı Mario Draghi, Paris'teki basın toplantısında Euro Bölgesi'ndeki ve Euro'daki son gelişmelerle, gündemdeki konuları değerlendirdi.
ABD HAKKINDA DA KONUŞTU
Draghi, bütçe konusunda anlaşamayan ABD hükümeti hakkında da konuştu. AMB Başkanı, "ABD'nin temerrüde düşeceğini öngörmüyorum" dedi.
KADEMELİ TOPARLANMA
Draghi, Avrupa kıtasına yönelik güven endekslerinin ekonomide kademeli toparlamaya işaret ettiğini ifade etti. AMB Başkanı genişlemeci para politikasına devam edileceği mesajı verdi. Draghi, "Para politikası gerekli olduğu sürece genişlemeci kalacak. Faiz uzun süre mevcut düzey ve daha da altında kalacak" diye konuştu. AMB Başkanı, para piyasaları açısından her türlü aracı kullanmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi. Draghi şöyle devam etti: "Euro Bölgesi ekonomisi yavaş yavaş toparlanacak. Finansal piyasalardaki koşullar ekonomiyi olumsuz yönde etkileyebilir. Şu anda büyüme üzerindeki riskler aşağı yönlü. Enflasyondaki düşük seviyeler gelecek aylarda da sürecek. Enflasyonda ekonomi aşağı, emtia ve vergiler yukarı yönlü etki yaratıyor" dedi.
EURO KURU BİZİM İÇİN POLİTİKA HEDEFİ DEĞİL
Euro kurunun büyüme ve fiyat istikrarı açısından önem arz ettiğini ifade eden Draghi, "Euro kuru bizim için bir politika hedefi değil" dedi. Draghi, uzun süredir politika faizini sıfıra yakın seviyede tutan AMB'nin toplantıda yeni bir faiz indirimi ihtimalinin gündeme geldiğini ifade etti. AMB Başkanı, "Uzun vadeli ucuz finansman dahil, tüm araçları kullanmaya hazırız" diye devam etti. Draghi, Euro kurundaki harketleri yakından takip ettiğini de ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)