BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar Fed'in mesajını aldı----

Piyasalar Fed'in mesajını aldı

Piyasalar Fed'in mesajını aldı
16 Aralık 2013 - 08:01 www.finansgundem.com

Fed'in tahvil alımlarını azaltma mesajı bu kez tahvillerin, ekonomik verilere ayak uydurmasıyla başarılı oldu

Parasal genişleme programının azaltım zamanına ilişkin yatırımcıları birçok kez hatalı yönlendirmesinin ardından Fed bu kez tahvil alımlarının azaltımının, ekonomik görünüme bağlı olacağını vurguluyor. Tahvil piyasaları ise bu kez mesajı almış görünüyor.
Yetkililer 18 Eylül'de aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını devam ettirerek, traderları şaşırttı ve dünya genelinde piyasaları şaşırttı. Yatırımcılar, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin Mayıs'taki "ilerideki birkaç toplantıda" tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı ifadelerine odaklanarak, 1 yılın en zayıf aylık istihdam kazançlarını ve işçilerin çalışma gücünden ayrılmasıyla gerileyeren işsizlik oranlarını görmezden geldi.
Fed o günden bu yana, QE'deki değişikliklerin "önceden belirlenmediğini" ve ekonomiye bağlı olduğunu vurguluyor. Sonuç ise, Bloomberg'in  anketinin gösterdiği üzere, Kasım'da 5 yılın en düşüğüne gerilemesiyle, merkez bankasının bu hafta tahvil alımlarını azaltacağı beklentisinin iki katına çıkması şeklinde oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)